8.1.2018

diy: kukkakirjasta tauluksi

Kaikenlaisten kukkakuosien ja -kuvioiden ystävänä haaveilin pitkään kukka-aiheisista opetustauluista, mutta kauneimpien taulujen hinnat osoittautuivat etsinnöissäni päätähuimaaviksi - ainakin omalla opiskelijabudjetillani. Aivan vasta löysin opetustauluhimooni edullisemman ratkaisun, mutta sitä ennen päädyin diy-kikkailemaan kukkia seinälle vanhaa kirjaa hyödyntäen. Tukholmalaiselta kirpparilta bongattu upea 60-luvun kasvitietokirja menetti muutaman sivun, kun bongailin kirjasta näteimmät keltaiset kukat:


Uutta kehystä en raaskinut ostaa, vaan hyödynsin vanhaa kehystä, jonka lasin olin aiemmin onnistunut hajottamaan. Kyseessä siis tietenkin äidin saama perintökehys... kun joskus useampi vuosi sitten isäni toi minulle tämän kehyksen, hän kovasti varoitteli siitä, että kehyksen kiinnitysmekanismin kanssa tulee olla varovainen, koska lasi voi mennä rikki. "Joojoo, kyllä mää ossaan!" Ja heti, kun isä oli sulkenut oven perässään, oli lasi lattialla tuhannen säpäleinä. Niin sitä pittää! No, tässä taulussa lasin puute ei mua hirveästi häiritsekään. 


Taulu sopii mielestäni oikein kivasti työpöydän yläpuolelle keltamustan Marimekko-nojatuolini kaveriksi. Omaa silmääni lopputulos miellyttää kovasti! Välillä kieltämättä hirvittää tuhota vanhoja, kauniita kirjoja, mutta toisaalta tiedän että niitä on ihmisten nurkissa liiaksi asti ja iso osa kirjoja päätyy ihan vaan roskiinkin, kun ne eivät käy kaupaksi. Itsekään ei kyllä tulisi selailtua tällaista kasvikirjaa ihan huvin vuoksi, joten näin pääsen ihastelemaan upeita kuvia taulun muodossa joka päivä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :-)