23.1.2018

hyvää kannattaa odottaa

Voi kuulkaas, kyllä se vaan on niin, että joskus hyvää kannattaa odottaa! Olen pitkään haikaillut jonkin ruutukuvioisen vaatteen perään, erityisesti hameen tai mekon. Se on hieman kummallista, koska aikaisemmin en ole ollut lainkaan innostunut minkäänlaisista ruutukuoseista, mutta yhtäkkiä silmä bongaakin kaikkea ihanaa ruudullista joka paikassa ja Pinterestin tyylitaulu pursuilee ruutujuttuja.. Olen  tutkinut niin kirppisten rekkejä, nettikauppoja kuin kivijalkaliikkeitäkin sen THE ruutuvaatteen perässä, mutta mitään täydellistä ei ole löytynyt, ja "ihan ookoo" ei kelpaa. Aiemmin olen nimittäin ostellut etenkin kirppiksiltä kauheasti sellaisia ihan kivoja vaatteita, jotka ovat loppujen lopuksi päätyneet taas kiertoon, koska ne eivät olleet kuitenkaan täysin mieleisiä. Nyt olenkin ottanut linjakseni sen, että ostan vain, jos vaate aiheuttaa kunnollisia sydämentykytyksiä! Välillä tuntuu, että pitäisi itse suunnitella ja ommella (laittaa äiti ompelemaan krhm) koko garderobi, koska olen niin tarkka pienistäkin yksityiskohdista, että on hankalaa löytää vaatteita, joista tykkäisin täysillä. 
No, eilinen Fida-visiitti ainakin aiheutti jonkinasteisia rytmihäiriöitä, kun rekistä pilkisti tämä ihanuus:

Prikulleen omaan makuuni täydellinen ruutukuvioinen kynähame vyöllä, hinta neljä euroa miinus opiskelija-ale. Ja sentilleen oikean kokoinen. Jes! Merkki oli itselleni entuudestaan tuntematon Marmalade collection. Sanokaa mua mummoksi, mutta minä haluan, että hameen yläreuna asettuu korkealle vyötärölle ja että helma on niin pitkä, ettei vilahdusvaaraa ole. Mikään ei ole ahdistavampaa, kuin miniminihameet, joissa pitää suurinpiirtein varoa jokaista liikettä ja kumartuminen on mahdottomuus. Tämä hame on polvipituinen, ja kesällä toki minäkin viihdyn lyhyemmissäkin helmoissa, mutta tämä oli juuri kivan pituinen esimerkiksi kouluun ja viileämpien kelien hameeksi. Oikeastaan pyörähdin Fidassa vain tappamassa aikaa ennen erästä tapaamista, kun tapani mukaan olin taas liian ajoissa, mutta olipahan kannattava pyörähdys! 


Hameen lisäksi ostin vielä eurolla 60-lukulaisen kansakoulun 3. ja 4. luokan äidinkielen oppikirjan, jota varmaan hyödynnän askartelu- ja kirjekaverijuttuihin, kun muutama sivukin oli jo valmiiksi irronnut. Nuo kuvitukset väreineen ovat jotenkin tosi veikeitä! En tiedä, millaisia äidinkielen oppikirjat ovat nykyään, mutta nykyaikaisesta näkökulmasta tarkasteltuna näissä on kyllä kauhean konservatiivisia esimerkkejä. Mielenkiintoista ajankuvaa kuitenkin.

I-sä a-jaa. O-la-vi ja E-li-na o-vat kyy-dis-sä. 
Äi-ti on keit-ti-ös-sä. Pi-an saam-me ruo-kaa. 
Pojalla on veitsi. Veitsellä hän on leikannut vitsan metsästä. 
Sirpalla on nukke...

4 kommenttia:

 1. Suloinen hame. :) Ja vanhat oppikirjat on jotain niin parasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Niin ovat, oiskin kiva löytää jotain vanhoja ruotsin oppikirjoja näin tulevana ruotsin opena, niitä ei oo itselle vaan osunut vielä kohdalle :)

   Poista
 2. Ihanat löydöt, mekko sopii tyyliisi hyvin! 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Väistyispä nämä Joensuussa tällä viikolla riehuneet -20 asteen pakkaset ja lumituiskut, niin pääsisin ulkoiluttamaan tätä ihanuutta kunnolla! :D

   Poista

Kiitos kommentistasi! :-)