28.1.2018

kaksi ikuisuuskäsityötä, check!

Olen älyttömän innokas aloittamaan uusia käsityöprojekteja, ja vanhat keskeneräiset työt jäävät  yleensä käsityökoriin pyörimään viimeistään siinä vaiheessa, kun palojen yhdisteleminen ja/tai päätteleminen olisi edessä. Nyt kuitenkin viimeistelin kaksi pientä jämälankaprojektia, joissa ei oikeasti ollut edes paljon tehtävää jäljellä, mutta jotenkin se päättelemisen vaiva vaan on aivan ylitsepääsemätön. Siihen on sellainen ihmeellinen henkinen kynnys, monet käsityöharrastajat ehkä tunnistavat tunteen! :-D Ensimmäinen viimeistelemäni projekti oli näistä kahdesta isompi, nimittäin pieni virkattu peitto, johon virkkasin värikkäitä ympyröitä valkoisilla reunoilla. Käytin peittoon keltaiset, oranssit ja pinkit seiskaveikka-jämälankani, ja peitto jäi melko pikkuiseksi, koska en halunnut sen takia käydä ostamassa kyseisiä lankoja enää lisää. Tämä olisi varmaan ihan kivan kokoinen esimerkiksi lapselle vaunuun lämmikkeeksi. Omalle siskolleni olen jo tyrkyttänyt useamman peiton, ja muita lapsellisia ei lähipiirissä taida ollakaan, joten nähtäväksi jää minne peitto sitten loppujen lopuksi päätyy. 

Palaset mulla oli valmiina jo viime syksyltä, ja pääteltyinäkin vielä, mutta perinteiseen tapaan se yhdistelemisoperaatio oli näköjään liian ylivoimainen! Eilen kuitenkin päätin, että jotain vanhaa on saatava pois alta ennen kuin aloitan mitään uusia projekteja. Kulutin lauantaipäivän neula viuhuen ja Mad Menia katsellen (60-luvun ystävät, suosittelen - sarja on muutenkin mahtava, mutta erityisesti ihastelen aina upeita vaatteita ja kampauksia), ja minipeitto on nyt valmis. Nuo värit ovat mielestäni yllättävän kivat yhdessä, ja lankavarastotkin tyhjenivät aika tehokkaasti!


Toinen ikuisuusprojektini onkin sitten ihan eri kokoluokkaa, nimittäin ihan vain bambulangasta virkattu isoäidinneliön mallinen tiskirätti. Ei siinäkään muuta ollut jäljellä kuin reunuksen virkkaaminen ja päätteleminen, mutta laiskuus näköjään on sitten voittanut tämänkin kohdalla :-D Mutta nytpä on sekin saatu pois käsityökorista pyörimästä! Tuo väri olisi aivan täydellinen eräälle  myöskin zerowasteilusta kiinnostuneelle ystävälleni, joten saattaa olla, että rätti päätyy hänelle.


Tällä hetkellä työn alla on vielä kolmannen pidempiaikaisen käsityön viimeistely, joka sekin on enää vain kahta nappia vaille valmis - täytyy esitellä se projekti sitten myöhemmin. Nyt olo on ihan naurettavan tehokas, kun tuntuu, että olen saanut niin pienessä ajassa niin paljon valmiiksi. Näiden valmistumisen kunniaksi saatan ehkä sallia itselleni jonkin uuden projektin aloittamisen, mutta ehkä pitäisi useamminkin tarttua näihin keskeneräisyyksiin! 

Tsemppiä tulevaan viikkoon! 

8 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Kävin kurkkaamassa sunkin blogia ja ihastuin :)

   Poista
 2. Ihania! Ja ihana koko blogi, jää seurantaan!

  https://www.stoori.fi/rakkaudella-henna/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Voi tiedätkö sää oot jäänyt mieleen Instagramista sun ihanilla kuvilla, täytyy käydä lukemassa sun blogia myös :)

   Poista
 3. Kuulostaa niin tutulle tuo, että puolivalmiit työt odottavat loppuunsaattamistaan. Hienoa, että olit tehokas😊 Peitto näyttää pirteältä ja kiva, että jämälangoille keksii kivan kohteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauskaa, että en ole ainut vitkuttelija kuitenkaan! :-D Kiitos kivasta kommentista, Kati!

   Poista

Kiitos kommentistasi! :-)