5.1.2018

joensuun parhaat kirpputorit

Tässäpä kilometrin pituinen kooste Joensuun kirppistarjonnasta pääpiirteissään plussineen ja miinuksineen. Itse tykkään lukea tällaisia koosteita, kun olen esimerkiksi menossa käymään uudessa kaupungissa, ja olisin kyllä hyötynyt tällaisesta Joensuuhun muuttaessanikin kovasti. Toivottavasti tästä on hyötyä! Ja saa mieluusti vinkata, jos olen vahingossa missannut jonkin kivan kirppiksen tai muun käytetyn tavaran liikkeen. 

Avoinna ma - pe 10-19, la 10-16 ja su 12-16

Mammuttitori on jättimäinen itsepalvelukirppis hieman kauempana keskustasta: itse asun ihan keskustassa, ja matkaa kävellen on noin neljä kilometriä, eli ainakaan minä en laiskuuttani jaksa tänne kovin usein raahautua - jos kierrokselta ei löytyisikään mitään, niin 8 kilometrin kävely "turhaan" alkaisi hieman tympiä :-D Autolla matka taittuu toki näppärästi! Kirppiksellä on siistit ja avarat tilat. Aiemmin, kun etsin pääasiassa vaatteita kirpputoreilta, en oikein pitänyt Mammuttitorista: vaatevalikoima siellä on jostain syystä mielestäni aina huono, ainakin näin nuoren naisen näkökulmasta katsottuna. Nyt, kun olen innostunut myös astioista sun muusta, Mammuttitori onkin aika kiva paikka: hyllyissä on paljon design-astioita, Arabiaa sun muuta, ja reilusti retro- ja vintagetavaraa. Mammuttitorilla on myös oma osasto huonekaluille ja muulle isolle tavaralle, siellä on monesti kivoja juttuja, vaikka itsellä ei olekaan ollut mahdollisuutta niitä kotiuttaa. Mammuttitorilla on myös jonkin verran pöytiä, joissa myydään uutta kiinahalpistavaraa, mikä ei minusta oikein nostata kirppistunnelmaa.. Sunnuntain aukiolo on tosin huippujuttu!

Avoinna ma - pe 10-18, la 10-15, su 12-16

Valintakirppis on suuri itsepalvelukirpputori, jossa on muistaakseni lähemmäs 190 pöytää (ja vain harvoin tyhjiä pöytiä). Tämän kiertämiseen ja penkomiseen kannattaa varata aikaa! Valintakirppikselle on Joensuun keskustasta matkaa puolisentoista kilometriä. Valintakirppikseltä voit löytää ihan mitä vaan, mutta huonekaluja tai muuta isompaa tavaraa siellä ei ole. Vaatevalikoima on siellä minusta usein parempi kuin Mammuttitorilla, nykyaikaisempaa ja siistimpää. Kirppis on todella suosittu ja käytävät ovat aika kapeita, joten välillä on melko ahdasta ja jopa ahdistavaa - suosittelenkin kirppisreissua esimerkiksi arkisin aamupäivällä, jos vain mahdollista. Parkkipaikka on myös tosi pieni, autoilijan kannattaa varautua siihen. Tilat eivät myöskään ole kovin siistit tai viihtyisät, mutta pöytien suuri määrä ja tavaran valtava valikoima tekevät kirppiksestä silti yhden suosikeistani. Plussaa sunnuntain aukiolosta!

Avoinna ma- to 10-17, pe 10-16

Aktiiviset työtähakevat ry:n pyörittämä kierrätyskeskus, joka sijaitsee Valintakirppistä vastapäätä. Sekalaista tavaraa sekalaisin hinnoin, mutta seasta voi löytää aarteita. Täällä on erityisen usein tosi kivoja huonekaluja! Tiloissa toimii myös rakennustori, josta löytyy kaikenlaista käytettyä rakennustavaraa. Isoille tavaroille on mahdollisuus maksulliseen kotiinkuljetukseen, mikä on huippujuttu autottomalle. Nettisivujen mukaan kotiinkuljetus maksaa kantakaupunkialueella 10€ ja opiskelijoille vieläpä halvemmalla 5€, eli edullista on! Penttilästäkin (Penttilänkatu 7-9 , 80220 Joensuu) löytyy muuten samanlainen Uusiotori. 


Avoinna ma - pe 10-18, la 10-15, su 12-16

Karjalan apu ry:n kirpputori sijaitsee myös ihan Valintakirppiksen vieressä. Sekalaisesti parempaa ja huonompaa tavaraa, mutta täältäkin olen tehnyt löytöjä. Pienessä valikoimassa on vaatteita, kenkiä, tekstiilejä, astioita, lastentavaraa ja myöskin muutamia huonekaluja. Aukioloajat ovat samat kuin Valintakirppiksellä. Valintakirppiksen suunnalla voi siis tehdä kivan kolmen kirppiksen kierroksen. 

Avoinna ma-pe 10-18, la 10-15

Kiva perus-Fida! Tilat eivät ole hirveän suuret, eli myynnissä ei ole ollenkaan huonekaluja tai muuta isompaa tavaraa. Välillä hinnat tuntuvat jopa melko kohtuuttomilta laatuun nähden (vaikka tuotot menevätkin hyväntekeväisyyteen), mutta Fidasta voi tehdä myös huippuhalpoja löytöjä. Paljon käsityö- ja askartelutarviketta. Plussaa sijainnista keskusta-alueella. Facebook-sivuille päivitellään mm. tarjouksia ja kuvia valikoimasta.

Avoinna ma-pe klo 9-18, la klo 9-16

Punaisen Ristin Kontti sijaitsee vähän kauempana keskustasta, ja siellä on myynnissä tavaraa laidasta laitaan. Hinnat useimmiten kohtuullisia. Isot valikoimat kivasti värien mukaan järjesteltyjä astioita ja jonkin verran kivoja huonekalujakin, itse olen ostanut esimerkiksi unelmieni nojatuolin täältä. Kontista voikin muuten ostaa myös isojen tavaroiden kotiinkuljetuksen tai vuokrata peräkärryn kuljetusta varten, tuo kotiinkuljetusmahdollisuus kyllä lämmittää autottoman opiskelijan mieltä! Täällä on myös tosi ystävällinen palvelu.


Avoinna ti-pe 10-17, la 10-15

Oma lempparini jätin listauksen viimeiseksi. Vatasella myytävät tuotteet ovat tarkemmin valikoituja, joten tavara on pääasiassa hyvää ja kiinnostavaa, mutta vastapainoksi tuotteista osataan pyytääkin "oikea" hinta - täältä ei siis löydä esimerkiksi epähuomiossa huippuhalvaksi hinnoiteltua tavaraa. Tosin Vatasella on mahdollisuus tinkimiseenkin, itse en kylläkään ikinä kehtaa tinkiä yhtään missään, mutta vierestä olen seurannut. Mutta vaikka niitä kaikkein halvimpia löytöjä ei välttämättä tee, niin täällä on aina kiva käydä! Varsinkin, jos aikaa kirppiskiertelyyn ei ole paljoa, koska tavara on niin laadukasta ja valmiiksi "perattua", eikä löytöjä tarvitse penkoa roskan alta. Joskus sekin on tosin kivaa, jos aikaa on enemmän! Valikoimassa on mm. paljon astioita ja vinyylejä ja alakerrassa jonkin verran kirjoja ja huonekalujakin. Facebook-sivulle päivitellään valikoiman helmiä. Täältä voi oikeastaan löytää ihan mitä vaan. Vataselle ehdottomasti plussaa keskeisestä sijainnista, laadukkaasta tavarasta, hyvästä vinyylivalikoimasta ja Joensuun kauneimmista näyteikkunoista! Vatasella on myös Joensuun kirppiksistä mielestäni kivoin  ja ystävällisin palvelu, siitä peukku! 

LISÄKSI...
Ravintola Kerubissa on järjestetty useasti Kerubin vilttikirppis -tapahtumaa ja vinyylilevykirppiksiä, ja Joensuu Areenalla Suurkirppis-tapahtumia, joten kannattaa olla kuulolla! Tällaisia juttuja voi bongata esimerkiksi Facebook-ryhmästä Events in Joensuu.

Kivoja kirppistelyhetkiä Joensuussa! ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :-)