14.1.2018

keskiviikon kirppistelyt: marimekkoa ja arabian faenzaa

Sain keskiviikkona huonoja uutisia opiskelujeni etenemiseen liittyen, joten itku silmässä päätin piipahtaa Valintakirppiksellä piristysreissulla. Jo pelkästään kävelyreissukin nostatti mielialaa, ja kierteleminen sai unohtamaan huonon fiiliksen. En kannata pahaan mieleen shoppailua, mutta kirppistely ehkä sallittakoon, kun pelkkä kierteleminenkin piristää, vaikkei mitään löytyisikään :-) Valintakirppiksellä onkin kyllä kivointa käydä arkisin aamupäivällä, kun useimmat ovat töissä, ja kierteleminen oli huomattavasti hauskempaa ja stressivapaampaa ilman tavanomaista tungosta kapeilla käytävillä. Tältä kirppispyörähdykseltä tosin löytyikin useampi ihana juttu: setti Arabian Faenza-astioita Sinikukka-kuviolla ja Marimekon Oiva Loimu -kynttilänjalka ♥


Arabia-setissä oli siis kermakko, sokerikko ja pikkulautanen, joita on valmistettu 1973-1979. Olen niin uusi tämän retroilu-harrastuksen parissa, että hintojen arvioiminen on vielä todella vaikeaa; en aina tiedä edes googlailun perusteella, mitä jostakin esineestä on järkevää maksaa. Tällä paketilla oli hintaa 20 euroa, ja arvoin pitkään hyllyjen välissä, ostaisinko nämä vai en, mutta loppujen lopuksi  google-selvittelyjen perusteella uskon tehneeni ihan hyvän ostopäätöksen. En nimittäin vaan voi vastustaa mitään kukallista, ja tuo sinivalkoinen väriyhdistelmä on niin kaunis! Astiat olivat tosi hyvässä kunnossa, mitä nyt lautasessa oli pientä käytönjälkeä. On nämä vaan ihania!

Toinen ostokseni, Marimekon kynttilänjalka, hurmasi minut paitsi ulkomuodollaan, myöskin tukevuudellaan. Olen vähän hysteerinen kynttilänjalkojen kanssa ja pelkään huitaisevani tai tönäiseväni palavan kynttilän vahingossa kumoon, mutta tämä pönäkkä kynttilänjalka ei ihan pienestä keikahda. Sopii täydellisesti tuohon keittiönpöydän "Marimekko-alttarille" :-D Nuo puiset alustat ovat muuten ihana joululahja ystävältäni Ellalta. Oikeastaan ne ovat leikkuulautoja, mutta kivan monikäyttöisiä, kun sopivat myös esimerkiksi tarjoilualustoiksi.

Tuossa ylläolevassa kuvassa näkyy montakin aarrettani. Äitini pingotti jo joskus kauan sitten Miina Äkkijyrkän Kevätjuhla-kankaasta ison taulun, ja se on ehdoton lemppariesineeni kotona, josta en ikinä tule luopumaan. Vihreä taulu on ihanan pirteä ja persoonallinen katseenvangitsija, jollaista ei monelta löydy. Meidän opiskelijaluukku olisi niin karu ilman tuota piristysruisketta! Tuo Finlaysonin pöytäliina sopii kivasti taulun kaveriksi. Rakastan myös tuota pyöreää, valkoista pöytää ja pinnatuoleja, joita löytyy kaksi lisääkin. Ihanan Annon Pandora-maton, eli takavuosien suositun "blogimaton" (tosin tuo keltainen tuskin oli väreistä suosituin) löysi siskoni nettikirppikseltä, mutta onnekseni ei tykästynytkään mattoon ja myi sen eteenpäin minulle. Maton voi kääntää toisinkin päin, jolloin värit ovat vastakkaiset, ja tuo oranssi nojatuoli muuten mätsää sen kanssa kivasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :-)