7.1.2018

kirjainleimasimilla koristellut kahvikupit


Taiteilin tällaiset tekstikahvikupit pikkusiskolleni synttärilahjaksi kauan sitten, mutta idea on niin kiva, että haluan esitellä sen kuitenkin. Mukit ostin Ikeasta muutamalla eurolla ja posliinitussi löytyi vitosella täältä. Tussi oli tähän mennessä kokeilemistani ehdottomasti paras, ja niitä näyttää löytyvän myös hopeisina ja kultaisina. Sisko kertoi myöhemmin, että tekstit ovat kestäneet ainakin käsinpesun oikein hyvin, konepesusta en osaa sanoa :-)
Muutamien epäonnistuneiden piirtely-yritysten jälkeen päätin kokeilla koristelua kirjainleimasimilla. Levitin siis tussista aika reippaasti väriä suoraan leimasimeen ja painoin mukiin. Työ oli melko hidasta ja tarkkaa, mutta tekemistä helpotti huomattavasti se, että ylimääräiset sutut ja pilalle menneet kirjaimet sai pyyhkäistyiä helposti pois veteen kostutetulla vanupuikolla tai paperilla. Ja pieni epätasaisuus ja rosoisuushan kuuluu asiaan! Käyttämäni tussin ohjeiden mukaan valmiiden koristelujen tulee antaa kuivua vähintään neljä tuntia, ennen kuin väri kiinnitetään uunissa. Mukit laitetaan uuniin ennen sen lämmittämistä, ja sitten säädetään namikat 160 asteeseen puoleksitoista tunniksi. Sen jälkeen mukit saavat jäädä uuniin, kunnes ne ovat jäähtyneet, eli suuria lämpötilanvaihteluja pitää välttää.
Lopputulos oli kyllä meille molemmille hurjan mieluinen!

2 kommenttia:

  1. Onpa kivan näköisiä mukeja! Kiitos vinkistä. Olen itsekin kuvioinut mukeja, mutta eipä ole tullut mieleen käyttää kirjainleimasimia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kati! Minäkään en ollut nähnyt tällaisia aiemmin (edes Pinterestin ihmemaassa), mutta kun tekstien kirjoittaminen vapaalla kädellä osoittautui tuskalliseksi operaatioksi, niin iski tällainen älynväläys :-D Kannattaa kokeilla joskus, näitä oli kiva tehdä!

      Poista

Kiitos kommentistasi! :-)