19.1.2018

muutama vanhempi kirppislöytö

Ihanan simppelit messinginväriset kynttilänjalat yhteensä pari euroa Joensuun Valintakirppikseltä. Kirjapino on ihan vaan kirjaston antimia. Vaikka pidänkin lukemisesta, niin en halua haalia itselleni kauheasti kirjoja, koska vain harvoja ja valittuja jaksan lukea useampaan kertaan, ja kirjat ovat melkoinen taakka esimerkiksi muutossa. Omistan muutenkin ihan tarpeeksi (liikaa) tavaraa, joten kirjojen osalta suosin kirjastoa ja uusinta ihastustani BookBeatia, jonka äänikirjat ovat paras juttu pitkään aikaan. Kirjahyllystäni löytyy vain rakkaimmat opukset, kuten Kjell Westöä, Jonas Gardellin Torka aldrig tårar utan handskar -trilogia, Potterit ja Taru sormusten herrasta -trilogia. Näitä kaikkia luen aina vain uudelleen ja uudelleen. Lisäksi löytyy kyllä opiskelujen puolesta pakollisia kielioppi- ja sanakirjoja sun muuta mieltäylentävää :-D Muiden runsaita kirjahyllyjä ihailen tosin kovasti, varsinkin värijärjestykseen asetellut kirjakokoelmat ovat upeita! Retrojutuista sun muusta kiinnostuneille suosittelen ehdottomasti yllä olevan kuvan kirjapinossa näkyviä teoksia, kuten Retroaarteet ja Tunnista designklassikot. Muovikirjakin oli mielenkiintoinen kivoine kuvineen, vaikkei muovi materiaalina esimerkiksi ympäristösyistä olekaan suosikkini. 

Kolme purkkia ja suloinen punainen maatuska. Ylin sydänpurkki on alun perin kuulunut isoäidilleni, purkin kylkeen oli liimattu maalarinteippisuikale tekstillä "kynttilöitä", mutta sen olen ottanut pois. Vasemmanpuoleinen sydänpurkki alhaalla on parin euron löytö Joensuun Mammuttitorilta, pohjasta löytyy kirjaimet GDR eli purkki on valmistettu Itä-Saksassa. Oikeanpuoleisen 70-lukulaisen purkin kuvio ei kuvasta oikein erotu, mutta siinä on pikkuisia. vaaleanpunaisia ruusuja. Jostakin luin, että purkki olisi Décembren, mutta pohjassa ei ainakaan lue mitään tietoa alkuperästä.  Löysin purkin Raahe-kirppikseltä muutamalla eurolla. Erilaisia maatuskoja minulla on kolme settiä, kaikki Joensuun Valintakirppikseltä kotoisin. Seteistä kaksi on päätynyt makuuhuoneen ikkunan väliin koristeeksi, lokaatio on näppärä, koska pölyjä ei tarvitse juurikaan pyyhkiä. 

Humppilan lasin ruskea lautanen, oiskohan tämä Talonpoikais-sarjaa..? Joka tapauksessa Valintakirppikseltä tämäkin, ostin sen muutamalla eurolla kynttiläalustaksi, koska lautanen on siihen  hommaan sopivasti todella paksu ja painava. Normaalissa valaistuksessa lautanen on tummanruskea, mutta valoa vasten tosi kauniin sävyinen!

Ikkunassa näkyvät lumihiutalekuviot olen maalannut jouluksi piimällä. Piimällä maalaaminen oli kätevää, kuvio lähtee pois helposti märällä pyyhkiessä eikä piimä vastoin ennakkoluulojani jäänyt millään lailla haisemaan. Kannattaa kokeilla! :-) 

4 kommenttia:

 1. Ihana blogi! Tosi kivoja löytöjä olet tehnyt! 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Maiju! Täytyy käydä kurkkaamassa sunkin blogia! :)

   Poista
 2. Erityisesti nuo kynttilänjalat ovat ihqut! Tykkään! Ja piimällä ikkunaan maalamista täytyy kyllä kokeilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Harmi kun itse ei tule juotua piimää, jostain leipomisoperaatiosta sitä jäi yli silloin kun nuo lumihiutaleet maalasin. Muuten voisikin vaihdella maalauksia useamminkin, mutta loppupurkki menisi aina todennäköisesti hukkaan :D

   Poista

Kiitos kommentistasi! :-)