15.1.2018

virkattu liukuväri-siksak-viltti

Virkkasin tämän siksak-kuvioisen viltin jo kauan sitten, mutta siitä tuli niin veikeä, että haluan kuitenkin esitellä sen vielä täälläkin. Käytin peittoon perus Novitan seiskaveikkaa, väreinä mustaa, valkoista ja kaikkia saatavilla olleita harmaan sävyjä luodakseni liukuvärin tyylisen värityksen. Tarkoituksenani oli tehdä peitosta kaksi kertaa isompi kuin siitä lopulta tulikaan; suunnitelmissa oli tuon reunimmaisen valkoisen raidan jälkeen palata vielä harmaiden kautta takaisin mustaan. Innostukseni kuitenkin loppui näin ison työn kanssa, ja peitto jäi ikuisuusprojektina pyörimään kaappiin varmaan vuodeksi, kunnes kaivoin sen esiin ja päätin, että riittää se tuonkin kokoisena - lämmittää ainakin enemmän, kuin se keskeneräinen peitto kaapissa! Tuli siitä joka tapauksessa ihan mukavan kokoinen. Kävin kuvailemassa peittoa lumisessa metsässä, ja jotenkin nuo harmaan sävyt sopivat tammikuiseen metsikköön tosi kauniisti. Pitäisikin tehdä tällaisia ulkoilmakuvausretkiä useamminkin. 


Vaikka pidänkin kovasti väreistä, nuo eri harmaan sävyt viehättävät minua jostakin syystä kovasti, ja mielessä olisi virkkausidea jos toinenkin niihin liittyen. Olispa vaan aikaa virkkailla päivät pitkät! Nyt nautiskelen peruuntuneesta luennosta, ja päätin käyttää ylimääräisen ajan Fidassa pyörähtämiseen (löysin pari ihanaa lasten lakanaa harjoitteluompeluksiini, laitan niistäkin ehkäpä kuvaa myöhemmin) ja tänne kirjoittelemiseen. ♥ Ihanaa viikon alkua!

3 kommenttia:

 1. Kaunis peitto! Ja ihanat kuvat. Muistatko, mistä ohje on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon ihanasta kommentista, Kati! Olen soveltanut peittoon virkatun siksak-kuvioisen tiskirätin ohjetta VIRKKASIN-blogista (http://virkkasin.blogspot.fi/2014/03/virkattu-ratti-ja-ohje-siksak.html) virkkaamalla tuolla samalla idealla, mutta pidempänä versiona :)

   Poista
  2. Kiitos ohjevinkistä! Täytyy laittaa muistiin :-)

   Poista

Kiitos kommentistasi! :-)