2.2.2018

ohje: nuottiavain-kapussikorvakorut


Tässä ohjeessa neuvon, miten teet kauniit kapussikorvakorut. Ohjetta voi soveltaen hyödyntää myös esimerkiksi kaulakoruun. Kapussikoruissa on siis metallinen korupohja, johon voi asettaa paperisen kuvan, jonka päälle liimataan läpinäkyvä kapussi eli lasilaatta. Tarjolla on myös värillisiä kapusseja ja kapusseja, joissa on jokin kuva jo valmiiksi. Koruista voi siis saada mitä erilaisimpia käyttämällä erilaisia kuvia, ja korupohjiakin löytyy vaikka minkä värisinä, kokoisina ja muotoisina.

Jos tarvikkeiden ostaminen ja itse askarteleminen ei innosta, mutta ihastuit nuottikorviksiin, minä myös myyn näitä niin korviksina kuin kaulakoruinakin - jos olet kiinnostunut, hihkaise kommenteissa tai nakkaa sähköpostia osoitteeseen mikkila.anna [at] gmail.com :-)


TARVIKKEET KORVISPARIIN

♥ 2 korupohjaa ja 2 pohjiin sopivaa kapussia eli lasia. Korupohjia löytyy vaikka kuinka paljon erilaisia kokoja, värejä ja malleja, mutta näiden tässä ohjeessa käyttämieni pohjien halkaisija on noin 14 mm. Korvakoruihin ei kannata valita liian isoa kokoa, ettei korviksista tule liian painavat. Esimerkiksi täältä löydät paljon erilaisia korupohjia ja kapusseja, mutta muistathan varmistaa, että ostat yhteensopivat pohjat ja kapussit. 
♥ 2 korvakorun koukkua, niitä löydät esimerkiksi täältä
♥ Glossy Accents -koholakkaa, jota voit ostaa esimerkiksi Sinellistä tai Diamond Glaze -liimaa, jota löytyy esimerkiksi Helmikauppa.comista, tai jotakin vastaavaa tuotetta. Huomaathan, että ilmakuplien välttämiseksi pulloa ei saa ravistaa.
♥ Paperia, josta voit leikata haluamasi kuvat korvakoruihin. Itse käytän tässä esimerkissä vanhaa nuottikirjaa, josta leikkaan nuottiavaimen kuvat, mutta voit käyttää mitä tahansa mieleistä paperia; esimerkiksi vanhoista kirjoista voi leikata sanoja kapussikoruihin. 
♥ Kärkipihdit
♥ Sakset

1. Leikkaa paperista kapussipohjiin sopivan kokoiset kuviot. Itse teen monesti niin, että painan kapussipohjaa paperia vasten, jolloin kapussipohjan muoto painautuu paperiin ja siitä on helppo leikata oikean kokoiset palaset. 

2. Laita korupohjiin pikkuisen lakkaa pohjalle ja paina leikkaamasi kuviot kiinni pohjiin. Levitä lakkaa ohuelti niin, että koko kuva peittyy, ja paina kapussi korupohjaan. Luultavasti lakkaa pursuilee yli korupohjasta, ja se kannattaa heti pyyhkiä pois märällä kankaalla tai talouspaperilla. Koska lakka on vesiliukoista, ylimääräinen lakka lähtee pois helposti. Ainakin Glossy Accents kuivuu melko nopeasti, joten kannattaa olla vikkelä! 

3. Kiinnitä korvakorukoukut kapussipohjiin avaamalla niiden renkaat ensin kärkipihdeillä, pujottamalla pohjat renkaisiin ja sulkemalla renkaat kärkipihdeillä.

Jos jotain jäi mielen päälle, vastailen mielelläni kysymyksiin kommenteissa! 

4 kommenttia:

  1. Moikka. Onpa hienot korvikset. Minä teen vaikka minkälaisia korviksia, mutta kapussijuttuja en o kokeillut. Ehkäpä nyt hankin muutaman. Kristiina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kristiina :) Kannattaa kokeilla, näitä on niin kiva ja nopea väsätä!

      Poista

Kiitos kommentistasi! :-)