17.2.2018

uusi banneri kollaasitekniikalla & kollaasibannerin ohje

Kuten blogin ulkoasusta näkyy, sain tänään inspiraation taiteilla tänne uuden bannerin, ja lopputuloksesta tuli aivan hurjan mieluinen! Kaipasin jotain pirtsakampaa ja enemmän itseni näköistä, edellinen banneri kun oli melko kiireessä hutaistu ja tylsäkin, kun halusin äkkiä laittaa blogin pystyyn. Bannerin tekeminen oli kiva aamupäivän projekti, ja blogin ilme piristyi heti. Vai mitäs te tykkäätte? Pohdiskelen vielä, että pitäisikö bannerin olla hieman pienempi, ainakin oman pienen läppärini näytöllä se on melko massiivinen.. Kirjoittelen tähän kuitenkin  hieman bannerin tekemisestä, jos joku muukin intoutuu tällaiseen kollaasimeininkiin ja kaipaa vinkkejä.

Halusin tähän uuteen banneriin jotakin omaperäistä ja muista blogeista erottuvaa, joten päätin tehdä sen käsin kollaasitekniikalla, josta tykkään kovasti. Leikkasin ja revin lehdistä ja kirjoista kuvia ja tekstejä ja mallailin niitä valkoiselle paperille ennen paikalleen liimaamista. Materiaalina bannerissa on käytetty 60-luvun värikuvakasviota, samanikäistä Maamme pikkuelämiä -kirjaa, vanhaa englannin kielen oppikirjaa, nuottivihkoa, kaavapakettia, 30-luvun Hesaria ja washiteippiä. Ostin siis alkuviikon kierrätyskeskusreissulta 10 sentillä vanhan kaavapaketin, josta siis tuo tyttö ja yksi bannerissa olevista repäistyistä paperinpaloista ovat peräisin. Kun kollaasi oli valmis, räpsäisin siitä kuvan asunnon valoisimmassa nurkassa, jotta värit olisivat suurin piirtein kohdillaan ja tausta mahdollisimman valkoinen kuvankäsittelyn helpottamiseksi. Skannaamalla olisi varmasti päässyt helpommalla taustan kanssa, mutta kärsimättömyyttäni en jaksanut lähteä yliopiston skannerin ääreen, vaan halusin tehdä bannerin itselleni tyypillisellä kaikkimullehetinyt-mentaliteetilla :-D  Hienosäädin värejä Lightroomissa ja lisäsin kirkkautta, jotta taustasta tulisi vielä vähän valkoisempi, ja siirsin kuvan Photoshopiin, jolloin se näytti tältä:


Kuvan tausta oli edelleen siis melko harmaansinertävä ja epätasainen, eikä se olisi mitenkään sulautunut blogin valkoiseen taustaväriin, minkä olisi todennäköisesti voinut välttää sillä skannaamisella. Jotta pääsisin eroon tuosta taustaväristä, poistin taustan taikasauvatyökalulla:


Koin siis helpommaksi poistaa taustan kuin leikata haluamani osat irti taustasta. Taikasauvatyökalun tarkkuutta voit säätää itse, voit kokeilla, mikä on toimivin juuri omaan kuvaasi. Tausta poistetaan klikkaamalla taustan eri osia, jolloin työkalu valitsee ne. Paina delete-näppäintä, jolloin näyttöön pomppaa seuraavanlainen ikkuna:


Valitse sisällykseksi valkoinen ja peittävyydeksi 100 % ja paina OK. Valitse ja täytä kaikki poistettavat taustan osat tällä tavalla. Jos kuvaan jää pieniä taustan rippeitä, ne on kätevin poistaa lopuksi pyyhekumityökalulla. Sitten ei muuta kuin kuvan koon säätäminen sopivaksi ja tekstien lisääminen, ja banneri on valmis! 

Blogin edellinen bannerihan oli muuten tämän näköinen:
.. eli melko aneeminen verrattuna tähän uuteen, johon olen kyllä niin tyytyväinen! Ajatuksissa oli myös tehdä Illustratorilla jokin modernimpi banneri, mutta tämä kollaasihomma kuvastaa mielestäni hyvin blogin sisältöä; niin kirppis- ja retroiluinnostuksen kuin askartelu- ja käsityöpuolenkin osalta.

Miltäs tämä blogin uusi ilme näyttää teidän silmiin? :-) 

8 kommenttia:

 1. Oo, onpa hieno ja erilainen tää uusi banneri. :) Vanhastakin kyllä tykkään. Oman blogin bannerinkin päivitin vastikään, piirsin oman kun on pitänyt pitkään tehdä (postaus *täällä*). Ite tehty on aina persoonallinen ja kiva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Kävinkin kommentoimassa sun banneria, ihanan persoonallinen sekin <3 Ja kiva idea piirtää koko banneri!

   Poista
 2. Moi. Tosi kiva on sun banneri. Siitä tulee mieleen 1960-luvun lehdet. Kristiina
  P.S. Lisäsin blogisi omaani kohtaan Näitä vilkuilen. Kristiina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kristiina! Ja kiitos maininnasta blogissasi, tosi kiva juttu :)

   Poista
 3. Tosi kiva ja keväisen raikas banneri! Itse olen ihan käsi näissä, joten kiitos ohjeesta. Oman blogini banneri on tehty PicMonkeylla, mutta se mokoma ei ole enää ilmainen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! :) Sunkin blogin banneri on kyllä ihana - valkoiset pilvet ja sininen taivas, kauneimpia asioita mitä maailmasta löytyy <3

   Poista
 4. Aivan tajuttoman upea, ihanan persoonallinen banneri! <3

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :-)