12.3.2018

diy: magneetit vanhoista kirjoista

Vanhoista kirjoista on moneksi! Ostan kauniita kirjoja monesti, jos niitä sopivaan hintaan osuu kirpparilla vastaan, ja aiemmin olen uusiokäyttänyt kirppislöytökirjojani muun muassa keltaiseen kukkatauluun ja erilaisiin kapussikoruihin. Tällä kertaa kasvi- ja eläinkirjojen kuvista syntyi söpöjä magneetteja: 


Liimasin kirjojen kuvia neliönmuotoisille vanerinpalasille, ja viimeistelin pinnan decoupage-lakalla varmuuden vuoksi, jotta pinnasta tulisi siistimpi ja kestävämpi. Liimasin kuumaliimalla taakse magneetit, jotka tuntuvat pysyvän toistaiseksi kiinni ihan hyvin, mutta täytyy vielä testailla pysyvyyttä :) 


Kasvien kuvilla varustettujen magneettien taakse liimasin vielä samasta kirjasta leikatut tekstit, joissa lukee kyseisten kasvien suomen- ja latinankieliset nimet - ihan hauska tietää, mistä kasvista on kyse!


Kaikki vaneripaloista magneetteihin löytyi laatikoistani valmiina, joten kiva askarrella vaihteeksi jotakin, jota varten ei erikseen tarvitse ostaa mitään uutta. 


Ja kivaltahan nuo näyttävät jääkaapin ovessa! Tykkään tunkea jääkaapin oven täyteen kaikkea mahdollista ja vaihdella koristeita vähän väliä; tällä hetkellä ovesta löytyy erikoisia magneetteja, postikortteja, valokuvia ja runokirjan sivuja. Näistä magneeteista suurin osa taitaa tosin päätyä lahjaksi, ja toisaalta haaveilin, että voisi olla hauskaa käydä kesällä myymässä omia askarteluja ja käsitöitä jossakin tapahtumassa, joten saattaapa näitä päätyä sinnekin jos jonnekin päädyn myyntihommiin :)

Toinen idea, joka näistä magneeteista tuli minulle mieleen: jos jonkin isomman kuvan leikkaisi pieniksi neliöiksi ja liimaisi tällaisiin vanerinpaloihin, siitä tulisi kiva palapeli lapselle.

6 kommenttia:

 1. Moi. Kivoja magneetteja. Hyvä idea laittaa kukkien nimet kiinni taustapuoliin. Vilkaisin tuossa jääkaappini ovea samalla kun luin juttuasi. Kovin samanlaiselta näyttää kuin sulla. Kristiina

  VastaaPoista
 2. Voi miten hienoja magneetteja, tosi kiva idea ja niin on tuo palapelikin:) Noita pitää kyllä joskus kokeilla:) Mukavaa alkanutta viikkoa♥

  VastaaPoista
 3. Apua miten ihania :D niin söpöjä. Täytyypä laittaa korvan taakse tämä idea. Ois kiva lahjaidea myös!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Niinpä, taidankin laittaa näitä lahjoihin mukaan. Tykkään koota sellaisia isompia lahjapaketteja yhteensopivista pikkujutuista, joten nää sopii siihen hyvin!

   Poista

Kiitos kommentistasi! :-)