6.3.2018

kirppistelyä raahessa


Nyt kun kerran olen pitkästä aikaa Raahessa, niin piti tietenkin käydä tarkastamassa muutamien kirppisten tarjonta. Ja enhän mää taaskaan tyhjin käsin lähtenyt kotiin :D


Ruskealla retroisalla lintukuviolla koristeltu kuppi tasseineen herätti heti huomioni kirppiksellä: olisiko tuo retroarabiaa..? Yllätyin, kun pohjassa lukikin Arabian sijaan "Finnish flint Sirkku", mutta pikainen googlettelu selvensi asiaa: Arabia valmisti Finnish flint -nimellä erityisiä astiasarjoja esimerkiksi kauppaketjuille yksinmyyntiin. Tätä Sirkkua on myyty SOK-ketjun liikkeissä 70-luvulla, ja kuvion suunnittelijasta ei ole varmaa tietoa, mutta jotkut väittävät sen olevan Esteri Tomulan käsialaa. Nämä tiedot löysin ihanasta Retroaarteet-blogista, josta löytyy kattava postaus Finnish flintistä ja juurikin tästä Sirkusta. Maksoin kupista ja tassista mielelläni yhteensä kolme ja puoli euroa.


Tätä Arabian Forte-mallin lastenastiaston Norppa-kuviolla koristeltua murokulhoa (taikka saman sarjan mukia) olen himoinnut jo pitkään, enkä oikeastaan siksi, että kuvio tai astian malli olisi mielestäni jotenkin erityisen kaunis. Kulho ei ole erityisen vanhakaan, vaan Arabian toisiksi uusimmalla leimalla varustettu. Norpat vaan ovat niin lähellä sydäntä, ja ihanasti kurkistelevat aalloista tässä kulhossa! Hintaa kulholla oli 12 euroa, enkä varmaankaan itse olisi siitä maksanut niin paljoa, mutta koska kirppisreissulla seurana ollut isä halusi sen kustantaa, niin totta kai tahdoin norpat piristämään aamupalahetkiäni. Sekä tämän kulhon että Sirkut ostin Seuranmäen eli Saloisten kirpputorilta.


Pirteä pääsiäisliina pupuineen, noitineen ja tipuineen löytyi kierrätyskeskuksen pääsiäispöydästä 40 sentillä.


H&M:n kissakuosinen paita on Pattijoen Löytötorilta, ja se maksoi 2,50 e. Yleensä en innostu ketjukauppojen viskoosivaatteista ja koitan vältelläkin niitä, mutta tuota kissakuosia olen ihastellut Colour Me! -Ian päällä useampaan otteeseen, joten pakko se oli saada hiostavasta materiaalista huolimatta. Ylipäätään tosi harvoin tulee nykyään ostettua vaatteita kirppiksiltä, mutta no kun kissat..! Joskus aiemmin etsin pelkästään vaatteita ja asusteita kirppareilta, mutta nyt olen innostunut enemmän astioista ja tekstiileistä. Hassua :) 


Iso pala paksua, pinkkiä Finlaysonin Taimi-kangasta oli ommeltu ilmeisesti jonkinsortin jättimäiseksi tyynynpäälliseksi, mutta se pääsee jatkojalostukseen jonkin uuden projektin muodossa. Ihana Taimi-kuosi on Aini Vaarin vuonna 1961 suunnittelema. Tämänkin ostin Pattijoen Löytötorilta.Ja vielä lopuksi sain mummultani tällaisen yksinäisen Arabian syvän ruokalautasen, joka on peräisin 70-luvulta. Tykkään hirveästi sekoitella erilaisia astioita, joten minulle päätyy sen ansiosta näitä parittomia :D Mutta en valita! Monia varmaan päinvastoin häiritsee sekalaiset astiat, mutta minusta sellainen pieni huvikumpumeininki on just hyvä. Mummulle löytyi vastalahjaksi myös kaksi  vanhaa kahvipurkkia hänen kokoelmaansa, mutta niistä ei tullut räpsäistyä kuvaa. 

2 kommenttia:

  1. Mukavaa vintage-tunnelmaa ja ihquja vanhoja mainoksia. Tästä tuli mukava fiilis. Kivaa viikonloppua sulle!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :-)