25.4.2018

astiapyyhkeitä retrokankaista + sunnuntaijuttujen ig

Eilen muistin taas pitkästä aikaa ompelukoneen olemassaolon, ja tartuin ompelulaatikkoon hilloamiini retrokankaisiin. Teki mieli ommella jotain oikein yksinkertaista, joten päädyin tuttuihin ja turvallisiin astiapyyhkeisiin. Astiapyyhkeet ovat ainakin meillä jokapäiväisessä käytössä, kun astianpesukonetta ei ole ja kaappitila on niin rajallista, että osa astioista majailee pysyvästi kuivauskaapissa, joten meillä nämä tulevat aina tarpeeseen. Astiapyyhkeet ovat myös kivoja tuliaisia ja vaikkapa tuparilahjoja. Ja olipa kyllä ihana ommella niitä rennosti kahvin ja äänikirjan kera! (BookBeat on ehkä parasta, mitä mulle on hetkeen tapahtunut. Ja tämä ei ole maksettu mainos - olen vaan hurjan iloinen siitä, että olen taas löytänyt itsestäni innostuksen kirjoihin :D) 

Tällaisista kuoseista ompelin pyyhkeitä: 


Vasemmalta katsoen ensimmäinen kangas oli alunperin tyynyliina Penttilän kierrätyskeskuksesta. Vinkkinä, että jos tyynyliina on ommeltu yhdestä kappaleesta, eli vain toisella pitkällä sivulla on ommel, niin ainakin noista normikokoisista tyynyliinoista tulee ompeleet purkamalla juuri sopivan kokoinen kangaspala astiapyyhkeeseen. Toisen kankaan vasemmalta taas ostin Fidan -50% -päiviltä, siitä seuraava on alunperin lasten pussilakana Valintakirppikseltä ja oikeanpuolimmaisin on uusin ostokseni viime sunnuntaina Joensuu Areenalla järjestetyltä Suurkirppikseltä. Paljoa sieltä ei tarttunut mukaan, mutta tuota kangasta ostin kaksikin palasta eräältä herttaiselta pariskunnalta. Nuo värit ovat niin kauniit, ja kangas onkin ehkä lempparini näistä! 

Ja tässä vielä kuva siitä, miltä pyyhe tuosta viimeisimmästä kankaasta näyttää käytössä. Piristää ihanasti meidän opiskelijaluukkukeittiötä :) 


Ja hei, innostuin pari päivää sitten tekemään blogille oman Instagram-tilin! Sinne postailen tuttuun tapaan käsityö-, askartelu- ja kirppisjuttuja, mutta ehkäpä myös blogia enemmän jotain lifestyle-painotteistakin.  Instaan päätyvät myös keskeneräiset väkerrykset ja pienemmät työt, joita en blogissa erikseen esittele, kuten esimerkiksi alla näkyvät äitienpäiväkorttipiirustelut. Seuraa siis ihmeessä @sunnuntaijuttuja myös Instan puolella! Mikä on sun lemppari näistä kankaista? 
Ihanaa keskiviikkoa! 

4 kommenttia:

 1. Ihania astiapyyhkeitä sait aikaan. Min lempparit on tuo vihreä valkokukkainen ja turkoosikukallinen :) Meilläkin tiskataan käsin. Onni on tosiaan astiapyyhkeet, joita olen saanut lahjaksi jonnii verran. Parhaat on ehkä äidiltä rippilahjaksi saadut valkoiset puuvilla-pellavapyyhkeet, joihin on kirjailtu min nimikirjaimet. (En siis saanut pelkkiä pyyhkeitä, vaan ns. kapioarkun, jossa oli mm. astiapyyhkeet! :D) Ja jee, kiva seurata instankin puolella! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! <3 Oi miten ihana rippilahja, tietysti jokainen ripille pääsevä ei tuosta välttämättä innostuisi, mutta minä ainakin olisin ollut tosi riemuissani tuollaisesta lahjasta :)

   Poista
 2. Hei, täälläkin retrokankaiden / -lakanoiden kierrätysompelija. Kuvassa eka kuosi on tuttu, meillä on pari tyynyliinaa samalla kuosilla, eri värillä. Kolmaskin kuosi muistuttaa yhtä lakanaamme, mutta saattaa olla että vain väriskaala on samantapainen. Meilläkin tiskataan käsin ja imukykyinen mutta nukkaamaton astiapyyhe olisi hyvä. Harmi vain että käytän lakanat kyllä niin loppuun, ettei niistä ehkä kannata enää astiapyyhkeitä tehdä. Pistän tämän idean kuitenkin korvan taakse, pehmenneistä vintagekankaista saattaisi löytyä sopiva pala käsipyyhkeeksi. jollen väärin muista, täällä blogissasi oli aiemmin kangasnenäliinojen ompelusta postaus, johon aioin kommentoida mutta asia jäi. Nenäliinoihin nuo hiutuneetkin pehmeät lakanakankaat sopiikin erinomaisesti, kangas on ihanan pehmeä iholle ja liina niin pieni pinta-alaltaan, ettei kulunutkaan kangas repeä helposti käytössä.

  -H

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi, ja kiitos kommentistasi! Kiva, että meitä kierrätysompelijoita on muitakin. Mullakaan ei ole omista lakanoista jäänyt sen vertaa jäljelle, että niistä kannattaisi astiapyyhkeitä enää tehdä, mutta kirppiskankaista sitten olen ommellut. Kierrätyskeskuksista, Fidasta jne. voi tehdä tosi hyviä löytöjä :) Varsinkin nenäliinoihin tosiaan passaa hyvin myös ne hiutuneemmat lakanat, ovatpahan ihanan pehmeitä sitten!

   Poista

Kiitos kommentistasi! :-)