17.4.2018

finlaysonia, arabiaa & löytöjä poikaystävälle ja mummulle

Alkuvuoden kirppishullaantumisen jälkeen olen nyt huhtikuussa kierrellyt kirppiksiä hieman harvemmin ja pitänyt vähän tiukempaa budjettia kirppisostostenkin suhteen. Jotain pientä olen kuitenkin ostanut, osan tosin mummulle ja poikaystävälle. 

Mummuni keräilee vanhoja kahvipurkkeja, ja niitä onkin kertynyt jo aika hurja määrä - tämänkertaisten löytöjen jälkeen mummu totesi, että taitaa olla aika laittaa keittiön seinälle uusi hylly, jotta purkit saavat lisää elintilaa. Ne pitäisikin joskus laskea! Papalla on myös aika huikea kokoelma herätyskelloja, joten ehkäpä tämä mieltymys vanhoihin tavaroihin tulee heiltä, vaikka itse kyllä pyrin fiilistelemään retro- ja vintagejuttuja vähän maltillisemmin määrin. Olen löytänyt Joensuun kirppiksiltä monta purkkia, joita mummulla ei entuudestaan ole ollut, ja tällä kertaa löytyi taas kolme: 


Ostin purkit Mammuttitorilta, joka on näköjään vaihtanut omistajaa: fyysisestä myymälästä huolimatta nimi on muuttunut muotoon "Kirpparilla.fi" (mitenhän tuota sitten vastaisuudessa taivuttelisi teksteihin, varsinkin ilman että tulee käsitys nettishoppailusta!) ja sisätilatkin olivat muuttuneet aika reippaasti. Itse koin muutoksen aika sekavaksi; pöytien numerot olivat ihan mitä sattuu ja tavaroita oli sen takia palauttaa oikeisiin pöytiin. En oikein edes tajunnut, missä suunnassa pöydät pitäisi kiertää niin, että lopuksi pääsee järkevästi kassalle, mutta se nyt voi johtua ihan allekirjoittaneestakin.. Harmikseni myös aiemmin tosi mielenkiintoinen isompien tavaroiden myyntialue oli kutistunut ihan miniksi, eli huonekaluja ja mattoja sun muuta suurempaa tuolta ei enää juurikaan löydä, ja tilat ylipäätään tuntuivat pienentyneen aika paljon. Aiemmin Mammuttitorilta löytyi myös kiva istuskelualue ja ilmaista kahvia vaikkapa kyllästyneelle poikaystävälle, mutta niitäkään ei enää ollut. Uudistuneen kirppiksen viralliset avajaiset ovat tosin vasta 21.4., eli kyllähän tuolla jotain muutoksia saattaa vielä tapahtua, mutta ehkä en enää lempparikirppiksekseni tuota tituleeraisi kuitenkaan. Mutta noh, sådant är livet :D

Purkit olivat kuitenkin söpöjä, varsinkin tuo ylin aurinkopurkki, ja mummukin oli uusista purkeista innoissaan.


Purkkien taustalla näkyvä keltainen (ja kipeästi silitystä kaipaava) liina on myös useamman viikon takainen kirppislöytö Raahen Pointti-kierrätysmyymälästä. Liina on Finlaysonin, ja ainakin tuosta lippulappusesta päätellen hieman vanhempaa tuotantoa. Ei se ehkä niin nätisti tuohon pyöreälle pöydälle istu, mutta keväänkeltainen väri ja 2 euron hintalappu houkuttelivat kassalle kuitenkin. Hihkaise ihmeessä kommenttiboksissa, jos tiedät jotain tästä liinasta :) 


Myös Arabian Leena-kermakko on jo useamman viikon takainen ostos. Kermakot ovat näköjään heikkouteni :D Ja onhan tuo kuvio nyt upea! Leena-kahvikuppikin olisi mukava löytää kohtuuhintaan.


Ja poikaystävälle löytyi Joensuun SPR:n Kontista ihanat River Islandin kengät 7 eurolla. Haluaisin kyllä itsellenikin vähän samantyyliset, tuo kärjen koristekuvio on kaunis! Sellaisia kirppislöytöjä huhtikuulta! Oletteko te tehneet kevätlöytöjä vai pitäneet lompakon visusti taskussa..? :D 

2 kommenttia:

  1. Ihania löytöjä taas. :) Ja tiiätkö, just eilen sinua ajattelin! Mie piipahdin ex tempore ystävän houkuttamana Helsingissä Korkeavuorenkadulla Fasaanissa, joka on sellainen ns. antiikkiliike mutta ei nyt ihan, sanoisin että vanhan tavaran liike. En ollut siellä käynyt koskaan aiemmin, mutta siellä on ihan kaikkea mahdollista ihanaa vanhaa näistä peltipurkeista pestyihin ja prässättyihin liinavaatteisiin ja reunapitseihin. Enimmäkseen toki huonekaluja ja astioita, mutta kaikkea erikoisempaakin. Että jos käyt joskus Helsingissä, niin käy tuolla! Osviittaa antavat myös heidän nettisivut http://www.fasaani.fi/ :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Hih, kiva kuulla - kuulostaa aivan ihanalta ja nettisivujenkin perusteella näyttää tosi kiinnostavalta! Mulla onkin Helsingin reissu tiedossa lääkärikäynnin merkeissä, joten jospa siihen saisi yhdistettyä jotain kivempaakin, eli visiitin tuonne ;) Kiitos siis vinkistä!

      Poista

Kiitos kommentistasi! :-)