6.4.2018

värikkäät sukat siskolle

Heippa hei pitkästä aikaa! Toivottavasti teillä lukijoilla oli kiva pääsiäinen (ja mahdollinen loma!), itse vietin pääsiäislomani Raahessa lähinnä kandia vältellen ja sukkia tehtaillen. Opettelin useampaa uutta neulomiskikkaa: nauhakavennusta, palmikkoa ja kirjoneuletta, ja sainkin aikaiseksi peräti kaksi paria sukkia. Niistä kuitenkin lisää myöhemmin! Tällä kertaa esittelen jo ennen pääsiäislomaa neulomani värikkäät perussukat, joihin opettelin tiimalasikantapään. 


Näissä sukissa ei ehkä muille ole mitään ihmeellistä, mutta minulle kyllä - on hyvä fiilis, kun olen jaksanut paneutua villasukkien sielunelämään oikein kunnolla, ja tuntuu, että olen oppinut lyhyessä ajassa aika paljon! Ainakin verrattuna parin vuoden takaiseen nyt-mää-opettelen-neulomaan-villasukat -tarmooni, joka päättyi loppujen lopuksi tuskalla väännetyn parisenttisen varren purkamiseen ja luovuttamiseen. Enää en oikein edes ymmärrä, mikä siinä oli niin hirveän hankalaa :D Nyt tuntuu jo, että tuollainen perussukka ilman mitään erikoisempaa käy vähän tylsäksi tehdä. Näissä tosin tuo ensimmäinen tiimalasikantapää toi haastetta ja värikästä lankaa oli mielenkiintoista neuloa, mutta seuraavaksi täytyy siirtyä johonkin vähän perussukkaa spesiaalimpaan. 


Ostin supervärikkään Alize-merkkisen langan Joensuun Taitokorttelin lankakaupasta. Piti tosin käydä vain katselemassa, mutta tuo lanka oli ihan sen näköinen, että siskoni TARVITSEE siitä tehdyt sukat :D Hyllyistä löytyi itse asiassa useampaa lankaa, joihin tiesin siskoni ihastuvan, mutta pienten puhelinneuvotteluiden jälkeen päädyttiin tähän lankaan. Langalla oli hintaa noin 7-8 euroa, mutta kerä oli kyllä hurjan riittoisa: näiden sukkien lisäksi siitä riitti kirjoneulesukkiin, ja luulen, että loppukerästä saan tekaistua pienet sukat vielä siskoni kaksivuotiaalle pojallekin. Olisihan se söpöä, kun sekä äidillä että pojalla olisi ihan samanlaiset sukat! 

Näitä sukkia en jaksanut kostutella ja höyrytellä, mutta aika siistin näköiset ne ovat ilmankin. Ainakin saajalleen näyttivät olevan tosi mieluiset, ja pääsivät heti jalkaan! :) Loppukevennyksenä vielä sukkiin mieltynyt hurjna suloinen valokuvausassistenttini, kiinanharjakoira Rasmus:


Ihanaa viikonloppua, jospa se aurinkokin sieltä kurkkisi täällä Itä-Suomessakin! Teittekö te muuten pääsiäiskäsitöitä..? :) 

2 kommenttia:

  1. Ihanat sukat! :) Sukkatehtailu vie kyllä mennessään, sitten onkin vain taivas rajana, että millaisia voi tehdä. Ja kiva niin! Ei lopu tekeminen kesken. Ja mulla jäi kyllä tänä vuonna pääsiäiskäsityöt ja koristelut laittamatta. Rairuohoa ja suklaamunia oli kyllä, ja pääsiäiskaktuksen hankin mutta en varsinaisesti pääsiäistä varten vaan kokeillakseni pysyykö se miul hengissä. :D Viime vuonna tein Niina Laitisen yhteisneulonnassa Pääsiäissukat ja hain ihan pajunoksiakin sisälle, mutta nyt ei ollut oikein inspistä, aina ei onneksi tartte ollakaan. :) Mukavaa viikonloppua sinulle myös! <3

    VastaaPoista
  2. Moikka. Hienosti jatkui sun neulomisinnostuksesi. Kristiina

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :-)