8.5.2018

ei tullut peittoa, tuli patalappuja

Hip hei, yksi projekti keskeneräiset käsityöt -postauksestani on vihdoin viimeistelty - tosin lopputulos oli aivan erilainen kuin alkuperäinen suunnitelma! Olin virkannut seiskaveikasta kymmenen neliötä virkattua peittoa varten, mutta innostus tyssäsi heti alkuunsa ja palaset jäivät käsityökassin pohjalle pyörimään. Ei huvittanut purkaa, muttei myöskään tehdä hurjaa kasaa lisää neliöitä peittoa varten. Tuon keskeneräisyyspostauksen innoittamana keksinkin, että palasista saa näppärästi ommeltua viisi patalappua, eikä niihin tarvitse edes ostaa mitään uutta tarviketta! 

Peiton sijaan syntyikin siis viisi tällaista:


Koska neliöt olivat kulmista hieman reikäisiä, laitoin sisälle vielä hieman ekstratäytettä kuumuudelta suojaamaan. Leikkasin yhteen patalappuun vanhoista flanellihousuista kaksi neliötä ja vanhasta valkoisesta lakanasta toiset kaksi. Siksakkasin neliöiden reunat yhteen niin, että valkoiset neliöt jäivät etu- ja takapuolelle päällimmäisiksi, ettei flanellin ruutukuvio paistaisi virkkauksen läpi. Tässä vaiheessa siksakkasin kankaan kulmaan myös tekonahkaisen renksun. Sitten kiinnitin virkatut palaset toisiinsa käsin ommellen ja lopuksi ompelin vielä ompelukoneella tikkauksen patalapun laitaan, jotta täytekankaat pysyvät nätisti paikoillaan.


Minusta näistä tuli kyllä kivan näköisiä, ja erityisesti tuo tekonahkainen renksu on hauska yksityiskohta. Erityisen ylpeä olen kuitenkin siitä, että jokin keskeneräinen käsityö on nyt poissa nurkista ja poissa mielestä. Yhtäkään näistä en varmaankaan taida edes pitää itselläni, vaan lahjon näillä perhettä ja kavereita. Mutta jospa tämä mieluinen lopputulos nyt innoittaisi viimeistelemään vanhoja käsitöitä tarmokkaammin :) 


Kuten Koti metsänreunassa -blogin Kristiina kommentoikin keskeneräisyyksistä kertovaan postaukseeni, niin puolitiehen jääneisiin käsitöihin voi ottaa positiivisemmankin näkökannan: kun inspis iskee, valmista tulee tosi nopeasti, kun osa työstä on jo tehty. Ja tottahan se on, nämäkin valmistuivat ihan hetkessä, kun virkkaaminen oli hoidettu jo etukäteen.

Ihanaa viikkoa just sulle 💕

4 kommenttia:

 1. Moikka. Hienoja lappuja. Eivät lämmitä ihan yhtä paljoa kuin peitto olisi tehnyt, mutta tarpeen ovat nuokin :) Kristiina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Kristiina! Ja näitä voi myös kivasti antaa lahjaksi useammalle eri tyypille :)

   Poista
 2. Ihania lappuja tuli! Näistä tulee mieleen jostain syystä Marimekon kuosit. :) Huimaa vauhtiahan nää sun keskeneräiset hupenee. Iloa siunki viikkoon! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mää kyllä rakastan Marimekkoa, eli kiva kuulla! :D Jotenkin tuon keskeneräisyyspostauksen jälkeen innostuin tekemään niitä loppuun. Veikkaanpa, että pian tilalla on kyllä ihan uudet keskeneräisyydet :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! :-)