24.5.2018

maksihame 50 sentin kirppiskankaasta

Kaipailin Kroatian reissulle jotain ilmavaa, rentoa ja helppoa päällepantavaa. Kirppareilta ei oikein löytynyt siihen hätään mitään kivaa, mutta sen sijaan muistin omissa kangaslaatikoissani majailevan, Joensuun Penttilän kierrätyskeskuksesta löytyneen kasariysärikukkakankaan. (Vai mitäs vuosikymmentä tuo teidän mielestä edustaa? :D) Kangas kuuluu mielestäni sellaiseen ruman ja kauniin rajamailla pyörivään "niin ruma että se on hieno" -kategoriaan, joten ei muuta kuin puhelin kauniiseen käteen ja äidille soittelemaan hameenompeluohjeita! 


Ompelin rennon maksihameen kahdesta alaspäin levenevästä palasta, jotka hahmottelin kankaalle lyijykynällä ja viivottimella. Vyötärölle ompelin kuminauhan, jotta hame ei kiristä, mutta pysyy kuitenkin hyvin päällä. 


Hameesta tuli mielestäni hurjan kiva, ja se pääsikin jo päälle yhtenä hellepäivänä. Villin kuviollinen hame oli helppo yhdistää mustaan paitaan, ja väriensä puolesta se mätsäsi täydellisesti vaaleanpunaisiin ballerinoihini. Lopputulos on mieluinen, varsinkin, kun tämä on ensimmäinen ompelemani vaate koskaan! Nyt saan siis yliviivata tämän vuoden käsityötavoitteet -listaltani kohdan, jossa kerroin haluavani tehdä jotain vaatekappaleeksi laskettavaa tänä vuonna. Oikeastaan tässä oli kaksi kärpästä yhdellä iskulla, sillä listalla on näköjään myös kohta "Haluaisin opetella ompelemaan jotakin monimutkaisempaa kuin verhot tai keittiöpyyhkeet" - kai tää lasketaan ;) Tämä oli kyllä kiva projekti ekaksi vähän edistyneemmäksi ompelutyöksi.Toivottavasti sää vain suosisi meidän lomareissua - ainakin aikaisemmin tilanne näytti vielä hieman uhkaavalta: ennusteet lupailivat muutamia aurinkoisia päiviä, mutta myös reippaasti sadetta ja ukkosta. Noh, ainakin hame pääsi käyttöön jo uskomattoman lämpiminä toukokuun päivinä Joensuussa :) 


Mitä mieltä kankaasta - ruma, kaunis, vai niin ruma että se on jo kaunis? :D

8 kommenttia:

 1. Kukkakuosithan on nyt muotia! :) Nätti hame.

  VastaaPoista
 2. Hienohan tuo on, nythän niitä kukkakuoseja on kaikki kaupat tulvillaan, eikö?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Onhan niitä, ollut varmaan jo pidemmänkin aikaa - tässä kankaassa nuo värit aiheuttivat mulle vaan jotkut hurjat kasariysärivibat, jotka tekee tuohon kuosiin semmoisen rumuuden ja hienouden sekoituksen :D

   Poista

Kiitos kommentistasi! :-)