19.5.2018

virkattu unisieppari

Tässä hurjassa toukokuun helleaallossa ei oikein tehnyt mieli neuloa villasukkia, joten niiden sijaan ryhdyin pähkäilemään, mitä tekisin jo aikaisemmin virkkaamastani valkoisesta, pyöreästä liinasta.  Keksin, että liinasta saisi omantyyliseni unisiepparikoristeen, sellaiset inkkarihenkiset jutut kun eivät oikein sovi meidän sisustukseen, vaikka unisiepparit ovatkin kyllä nättejä. Toisaalta unisieppareista tulee heti mieleen nämä kulttuuriseen omimiseen liittyvät keissit, joten siinäkin mielessä kivempi tehdä koriste omalla tyylillä.

Lähdinkin heti askartelukauppaan kurkkaamaan, josko sieltä löytyisi metallirenkaita unisiepparin kehikoksi. Kätevä-Kädessä oli valkoisia renkaita muutamassa eri koossa, ja tämä isoin (huijaankohan jos väitän halkaisijaltaan 30-senttiseksi) maksoi jotain neljän euron pintaan. 


Liina oli hieman kehikkoa pienempi. Siispä kiinnitin pyöreänmuotoisen liinan kehikkoon virkkaamalla ensin liinan reunoihin pitkiä ketjusilmukkaketjuja, ja sitten solmimalla silmukkaketjujen keskikohdat kiinni metallirenkaaseen samalla langalla, jolla olin liinankin virkannut. Pujottelin kiinnitysnarujen päät vielä silmukkaketjujen sisään, jotta lopputuloksesta tulisi siisti. Tuo liina on muuten tosi kiva virkata, ja olenkin tehnyt niitä useamman. Oikeasti liinasta tulisi vielä jonkin verran isompi, mutta jätin sen kesken sopivaan kohtaan. Ohje löytyy yhdestä vähän vanhemmasta virkkauslehdestä, jota minulla ei tässä nyt ole käsillä, mutta jos joku on siitä kiinnostunut, niin voin yrittää etsiskellä lehden käsiini :) 


Liinan kiinnittämisen jälkeen alkoi kaikkein kivoin osuus: nauhahörhelöiden kiinnittäminen! Minulla on tapana hillota ihanimpia käsityötarvikkeitani, kai sitä jotain täydellistä projektia odottaen. Se on niin turhaa, mikseipä niistä ihanuuksista voisi nauttia heti, kun niistä ei kaappien kätköissä ole mitään iloa :) Solmin siis unisieppariin kiinni kaikki näteimmät nauhani. Varastot kyllä tyhjenivät aika tehokkaasti! Osa näistä nauhoista on vanhoista kierrätyskeskuksen pitsiliinoista leikattuja suikaleita, muut taas ihan vaan erinäisistä askartelukaupoista. Väreiksi valikoitui valkoista ja sinisen eri sävyjä.


Tämä oli kyllä niin hauska projekti! Ja edullinenkin, kun tuota rinkulaa lukuun ottamatta kaikki tarvikkeet löytyivät jo kotoa. Unisieppari näytti tosi hauskalta sekä sisällä että parvekkeellakin, vaikka sitä ei kyllä uskaltanut jättää yöksi ulos, ettei se vain lähtisi tuulen mukana karkuteille :D

Mitäs kaikkea te ootte askarrelleet virkatuista liinoista? 

6 kommenttia:

 1. Tosi kaunis! 😍 Käytiin tänään Seinäjoella pikkuprovinssi-tapahtumassa, ja siellä oli puihin ripustettu hula-vanteista tehtyjä unisieppareita, joiden keskellä oli vähän isompi virkattu liina ja suikaleet revitty vanhoista lakanoista tms.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Maiju! Oi, jättiunisiepparit kuulostavat mahtavilta - keskellehän voisi virkata liinan vaikka muurarinlangasta, niin koristetta voisi hyvin pitää ulkona :)

   Poista
 2. Kaunis unisieppari! Tosi nätti tuo virkattu pitsi. :) Mie en oo vielä saanu aikaiseksi virkata yhtään liinaa (kiikastaa siitä, ettei oo tarpeeks pientä koukkua!) mutta AION - kuuluisat sanat - vielä joskus virkata erilaisia pyöreitä liinoja, jotka yhdistän verhoksi tai/ja kaitaliinaksi pöydälle. Oon nähny Pinterestin kautta aivan ihania versioita, ja koittanut niitä kerätä talteen inspiraatioksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Pipo-otus :) Joo, mäkin tuskailin tarpeeksi pienen koukun löytymisen kanssa, mulla kun on vain sellainen valmis setti missä on koukkuja 2,5 mm:stä ylöspäin. Onneksi sain äidiltä sitten lainaan 1,25 mm - 1,75 mm minikoukkuja! Erilaisista pyöreistä liinoista yhdistelty liina kuulostaa ihanalta :) Mulla on sellainen äidin tekemä pellavakaitaliina, johon on ommeltu koristeeksi erilaisia virkattuja pyöreitä pitsiliinoja kirppikseltä. Sekin on tosi nätti!

   Poista
 3. Tulipa kaunis ja ilmava sieppari! Olen tehnyt niitä inkkarityylisiä sieppareita joskus itsekin. Ja nyt tuli yllättäen mieleen, että haluaisin tehdä kierrätysmateriaaleista tuulikellon parvekkeelle, mutta voi olla, että hermo menisi sen kilinään ja kalinaan. :D Oletko sinä tehnyt koskaan tuulikelloa? Värikkäistä puuvillalangoista olen virkannut pyöreitä pikkuliinoja, käytän niitä ihan lautasenalusina kattauksessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Liiolii! Tuulikello kierrätysmatskuista kuulostaa ihanalta, mistä materiaaleista ajattelit tehdä? Itse en ole koskaan tehnyt, voisikohan materiaaliksi valita jotain, mikä ei ihan niiiin paljoa kilisisi ja kalisisi kuin esim. metalliputket, joita tuulikelloissa taitaa normaalisti olla :D Myös nuo lautasenaluset ovat tosi kiva idea!

   Poista

Kiitos kommentistasi! :-)