18.6.2018

sinivihreä palloviltti siskonpojalle

Kesätöiden ja matkustelun myötä blogikin kummasti hiljenee, mutta täällä ollaan vielä! Viime viikolla olin isäni kanssa Helsingissä Ringo Starrin keikan tiimoilta, ja käytiin samaan syssyyn Tallinnassakin. Siellä kuuluisassa Karnaluksissakin tuli seottua lankojen keskellä, mutta siitä sitten seuraavassa postauksessa - tällä kertaa luvassa on pieni vinkki moniväristen lankojen käyttöön virkkaamisessa :) 
Viime kesänä Ruotsissa töissä ollessani innostuin virkkaamaan tossuja ja muuta pientä pitkillä, päivittäisillä juna- ja bussimatkoilla. Äiti lähettikin luokseni matkustaneen poikaystäväni mukana muutaman kerän lankaa, joiden mukana oli myös kerä Novitan 7 Veljestä Polaris -lankaa siniturkoosissa sävyssä. Lanka olisi varmaan näyttänyt kivalta vaikka sukissa tai muussa neuleessa, mutta tuolloin en vielä osannut neuloa. Virkatuissa tossuissa langan värit asettuivat mielestäni  tosi kummallisesti, joten päädyin kokeilemaan, miltä Polariksesta virkatut ympyrät näyttäisivät. Lopputulos: ihan jänniltä! Ja niinpä niistä syntyi pieni peitto siskonpojalle, joka toimi taas kerran tiitterästi kuvausassistenttinani: 


Otappa kuvia ku mää esitän et nukun tässä lattialla tän peiton kans.. 


.. ei kun voishan sen peiton kuitenki asetella nätisti tuohon sängynreunalle kuvattavaksi! (Miksun kädestä löytyy tuommoinen karkin mukana tullut vedellä kiinnitettävä tatuointi, ai että mitkä lapsuusmuistot noista tuli mieleen!) 


Pallopeitto
Lanka: Novita 7 Veljestä 011 Valkoinen ja turkoosi-sininen Polaris 
Koukku: 3,5 
Paloja: 35
Kuvausassistentti: tuttuun tapaan Mikael 2-vee


Valkoinen tasapainottaa kivasti tuota moniväristä Polarista. Oli mukava huomata, että virkatenkin saa tehtyä nättejä juttuja tuollaisista monivärisistä langoista, vaikka värit asettuvatkin eri tavalla kuin neuloessa. Pylväillä väreihin sai jonkinnäköisen logiikan ympyrän muodossa. Nuo peiton värit sopivatkin tosi hyvin tähän piirtämääni tauluun, joka sekin löytyy Miksun omasta huoneesta. Palloneliöt puolestaan ovat mukavaa vaihtelua isoäidinneliöille, mutta kuitenkin yhtä helppoja tehdä ilman sen kummempaa ajattelemista. Täältä löydät muuten postauksen aiemmin tekemästäni eri värisestä palloneliöpeitosta.

Värikkäät lankakerät houkuttelevat ainakin minua aina enemmän kuin yksiväriset, mutta loppujen lopuksi ne värit eivät aina menekään työssä niin nätisti kuin kuvittelisi ja toivoisi, ei edes neuloessa.. :D Mutta tälle langalle kyllä löytyi tällä kertaa sopiva malli! 

Onko teillä vinkata virkkaus- tai neulemalleja, joissa moniväriset langat pääsevät oikeuksiinsa? :) 

4 kommenttia:

 1. Ihana peitto. :) Nää kirjavat langat taipuu virkkaukseen kyllä hauskasti. Kun saan olkapään kuntoon niin tiedän jo, millaista mummoruutusukkaa pukkaa. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Joo hei, ne mummoruutusukat onkin just oivalliset värikkäille langoille - täytyy testata! :)

   Poista
 2. Moi. Kaunis on peitto! Käsitöiden teko on kyllä palkitsevaa. Kristiina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Kristiina! Niin on, ja on kiva nähdä, miten omat työt pääsevät käyttöön :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! :-)