7.6.2018

virkattu plussakuvioinen viltti + ohje

Hejsan! Rentouttava Kroatian reissu on nyt takanapäin, ja olen ehtinyt jo aloittamaan kesätyötkin museotätinä Raahen museoissa. Uskallan sanoa jo nyt, että museotäteily on ehdottomasti paras kesätyö ikinä! Onnistuin kuitenkin nappaamaan vapaapäivieni iloksi jostakin oikein sitkeän flunssan, joten sen siivillä on hyvä tehdä paluu blogin pariin täältä sängynpohjalta.

Tällä kertaa haluan esitellä yhden vähän vanhemman käsityön, jonka annoin siskolleni joululahjaksi muistaakseni jo toissa jouluna: isoäidinneliöistä virkatun plussakuvioisen viltin. Tämä on yksi lempparikäsitöistäni ikinä, ja olenkin haaveillut tekeväni itselleni samanlaisen, mutta eri värisen.  (Haaveilu omasta viltistä päättyy aina siihen, kun muistan, millainen homma neliöiden kasaamisessa oli.) Siskolle tein hänen sisustukseensa sopivan mustavalkoharmaan version, ja lopputulos on tällainen:


Virkattu plussakuvioinen viltti
Lanka: Novita 7 Veljestä, sävyt 011 Valkoinen, 047 Jäkälä, 043 Kivi, 048 Kallio, 044 Grafiitti ja 099 Noki
Koukku: nro 5
Palasia: liian monta, eli 132
Kuvausassistentti: Mikael 2 v 


133 neliöstä tuli oikein sopivan kokoinen peitto 160cm leveän parisängyn päätyyn. Rakastan isoäidinneliöiden virkkaamista, sillä ne ovat niin helppoja, ja palasia valmistuu kuin huomaamatta niin luennoilla kuin vaikka Netflixiä tuijotellessakin. Paksusta seiskaveikasta tuli isolla koukulla nopeasti valmista. Se neliöiden yhdistäminen olikin tässä ehdottomasti se isoin homma, ja siihen jouduin nakittamaan äidinkin apuun, jotta peitto valmistuisi ajallaan jouluksi :D Lopputulos oli kuitenkin kaiken vaivan arvoinen: siisti, kivan graafinen ja ennen kaikkea siskon sisustukseen sopiva.


Koska palasten laskeminen ja asetteleminen oli ainakin minun matikkapäälleni melkoinen koitos, piirtelin ohjekuvan siitä, miten itse asettelin eri väriset palaset ja montako kutakin väriä tarvitaan. Palasten määrä: 

Väri 1: 26 kpl 
Väri 2: 21 kpl 
Väri 3: 19 kpl 
Väri 4: 16 kpl 
Väri 5: 31 kpl 
Väri 6: 19 kpl 

Yhteensä 132 palasta 

Jos haluat tehdä samanvärisen mustavalkoharmaan peiton kuin minä, niin tässä kaaviossa numerot tarkoittavat seuraavia sävyjä: 

1: 011 Valkoinen 
2: 047 Jäkälä 
3: 043 Kivi 
4: 048 Kallio 
5: 044 Graffiti 
6: 099 Noki

Mitäs mieltä plussapeitosta? :) 

Kivaa torstaita, minä jatkan sairastelua juuri BookBeatiin ilmestyneen Ossi Sillanaukeen Zero Waste -kirjan ja kuuman kahvin kanssa. Vahva suositus kirjalle! Ja kuumalle kahville tietysti, aina. 

3 kommenttia:

  1. Moikka. Kiva peitto. Isöäidinneliöiden virkkaamiseen tulee helposti himo. Kun neliötä virkkaa yhteen vähän kerrassaan eikä jätä kasaamista loppuun, niin yhdistäminen ei tunnu niin puuduttavalta. Kristiina

    VastaaPoista
  2. Tosi kivasti toteutettu ja yhdistetty perinteisyys ja trendikkyys! 😊 mun tekis mieli kokeilla tehdä isoäidinneliö-tyylillä yksi iso peitto, aloittaa siis keskeltä ja jatkaa kerroksia niin kauan, että peitto on sopivan kokoinen. Ei tarttisi yhdistellä! Toistaiseksi ainutta palapeittoa tein kolme vuotta, palat tein kyllä muutamassa viikossa, mutta se yhdistäminen ja päätteleminen, voi luoja! 😅

    VastaaPoista
  3. Kaunis peitto! :) Onhan näissä hommaa, mutta ei kai se sitten niin erikoista oiskaan saada mitään valmiiksi, jos se ois helppoo ja nopeeta. Ja voi jessus että alkaa olla vierotusoireita neulomisesta. Huomaa aina kun näkee tällasia kivoja toteutuksia, tekis mieli tehä jotain! Oon päättäny että neljä viikkoa vähintään oon koskematta sukkapuikkoihin ja virkkuukoukkuun, että saan olkapään kuntoon... Tuskaa. :D Ja vasta vajaa 2vk menny.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :-)