8.7.2018

arabian kaarina-kuppi x 4


Iik, mitä ihania retrokuppeja! Näistä Arabian Kaarina-kahvikupeista saan kiittää teologi-poikaystävää, joka kiinnitti huomiota nätteihin kuppeihin ollessaan leirihommissa seurakunnan leirikeskuksessa. Kuppeja oli työntekijöiden astiakaapissa kymmenkunta, eikä niille ollut ollut juurikaan tarvetta. Poikaystäväni laittoikin heti viestiä kysellen, olisinko kiinnostunut kupeista, jos hän kysyisi, saisiko niitä ostaa seurakunnalta. Voi kyllä! Seurakunnan talouspuolelta sitten todettiin, että ota niin monta kuin haluat, vähennetään niiden hinta sun palkasta. Yhden kupin hinnaksi taisi kai tulla seitsemisen euroa, kun aluslautasia ei ollut, mutta maksan sen kyllä mielelläni näin kauniista kupeista, joita ei välttämättä kirpparilla tulisi ihan heti vastaan. Aluslautasia voi sitten yrittää bongailla kirpuilta myöhemminkin, ne kun ovat ihan vain perusvalkoisia. Siis voi että, tällaisista retrokukkajutuista olen haaveillut, ja värikin on juuri mieleinen!


Ostin meille neljä kuppia - itse ehdotin kahta, mutta poikaystävä vaati, että otetaan nyt neljä, kun niitä kerran on. Ihana mies! 😻 Näytin kuvaa kupeista myös yhdelle heinäkuun alussa synttäreitään juhlineelle kaverille, joka ihastui kuppeihin. Kun kyselin mitä hän toivoisi synttärilahjaksi, muisteli hän niitä ihania kuppeja. Siispä ostin hänellekin kuppiparin. Näin tämä rakkaus Arabian astioihin leviää ;) 


Kaarinat on suunnitellut Raija Uosikkinen, ja kuppeja on tehty vuosina 1969 - 1974. 

Mitäs tykkäätte Kaarinoista? :)

4 kommenttia:

 1. Kauniita ovat! Meiltä löytyy sokerikko ja kermanekka kyseistä sarjaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, tämä kukkakuvio on varmasti kaunis niidenkin koristeena! :) Ehkäpä joskus nämä minunkin Kaarinani saavat lisäseuraa sarjan muista astioista.

   Poista
 2. Kauniit kupit! :) Eikö oo hauskaa, miten yllättävistä paikoista kaikkea voi tulla vastaan. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) No on kyllä, nämä olivat todellinen yllätys :D En kyllä olisi uskonut, että sieltä tuttuakin tutumman leirikeskuksen kaapeista löytyis tällaisia piilotettuja aarteita!

   Poista

Kiitos kommentistasi! :-)