17.7.2018

huippuja kirppislöytöjä: fazer, tampella, finlayson..

Kävin kesäkuun lopulla pienellä kirppiskierroksella vielä ennen heinäkuun työnputken alkua, sillä tässä kuussa en oikein työaikojen takia ehdi kirppiksille. (Ainut huono puoli muuten niin nautinnollisissa 11-17 ja 12-16 työajoissa!) Piipahdin 4H Kierrätyskeskuksessa, SPR:n Pointissa ja vielä lopuksi aivan Raahen keskustassa sijaitsevalla Raahe Kirppiksellä vähän sellaisella mentaliteetilla, että tuskinpa täältä mitään löytyy, kun useampaan vuoteen en ole sieltä mitään ostanut. Raahe Kirppiksellä on vähän "mummomainen" tunnelma, eikä sellaisella hyvällä vintage/retro-meiningillä vaan yleisesti kirppiksellä on ollut aika paljon nuhjuista vaatetta ja muuta melko epäkiinnostavaa. Mutta voi pojat (ja tytöt), mitä sieltä tällä kertaa löytyikään! 


Kiertelin muut kirppiksen pöydät ajatellen tuttuun tapaan että jaah, ei taaskaan mitään likimainkaan kiinnostavaa.. mutta kirppiksen perällä olikin vielä piilossa kunnon aarreaitta, nimittäin pöytä täynnä vanhoja lehtiä, kauniita astioita ja pikkuisen retrotavaraakin. Voi apua...! Tiesin heti, että nyt unohtuu nuo tavaramääräpohdinnat ja säästösuunnitelmatkin siinä samassa. Pyörin pöydän ääressä vaikka kuinka kauan pohdiskellen, mitä niistä ihanuuksista haluaisin eniten kotiini. Joku järki siis pysyi päässä, kun en tunkenut koko pöydän sisältöä ostoskoriin, eli ehkä noilla aikaisemmilla pohdiskeluilla on jo ollut joku vaikutus kuitenkin :D Loppujen lopuksi ostin neljä lehteä, mummun kahvipurkkikokoelmiin yhden purkin ja itselleni Fazerin ihanan Pupu Tupuna -eväsrasian! Voiii juku😍 Esitellään siis parhaat heti alta pois:


Peltinen eväs/karkkirasia on aivan hurjan suloinen pastelliväreineen ja pupukuvituksineen. Olen tainnut jossain sisustusryhmässä näitä kuolata aiemminkin, joten tämän näkeminen kirppispöydässä sai kyllä sukat pyörimään jaloissa. Muutamalla naarmulla varustettu rasia maksoi muistaakseni jotain 7-9 euron väliltä, mutta no, se oli vaan pakko saada. Ainakin Huutonetissä tällaista, tosin vähän vähemmän naarmuista, kaupiteltiin 44 eurolla, joten ehkä voin ainakin uskotella itselleni, että tuo oli ihan ookoo hinta kuitenkin..? :D Tähän rasiaan aion joka tapauksessa säilöä jotain aarteita, ja jospa seuraavaan kämppään mahtuisi joku hylly, johon rasia pääsisi kauniisti esille. Ihan älyttömän söpö! Mahtaisiko olla joku 60- tai 70-lukuinen?


Tällaisen Martin Olssons Kalaskaffe -kahvipurkin ostin mummulle, joka siis keräilee vanhoja kahvipurkkeja. Niitä onkin kertynyt niin paljon, että poikaystävä sai viime visiitillä nikkaroida uuden hyllyn keittiön seinälle, kun purkit eivät meinanneet enää mahtua vanhoille hyllyille. Purkki maksoi 6 euroa.


Martin Olsson on näköjään ollut oikein H.M. Konungens Hovleverantör.


Purkin taustalla näkyy Tampellan kankaasta ommeltu tyynyliina/koristepäällinen, joka maksoi 25 senttiä SPR:n Pointti-myymälässä. Ihana kuosi! Pupukuvioisen lasten lakanan ostin eurolla kierrätyskeskuksesta, ja aion ommella siitä jotain supersuloista.


Ja sitten niitä lehtiä, nämä siis ovat myöskin sieltä Raahe Kirppikseltä. 1930-luvun Raahen Seutu maksoi 2,5 euroa ja pääsee varmaankin Uppsala tidning  -lehden tavoin kehyksiin. Vuoden 1964 Kotiliesi maksoi 1,50 € ja sisältää hurjan paljon ihania mainoksia, kuvia ja käsityöjuttuja. 20-luvun Husmodern-lehti taisi maksaa kolmisen euroa, ja se oli pakko saada, koska ruotsi! Upeakantinen Finlayson-lehti maksoi euron, ja on jonkin sortin muotilehti Finlaysonin kankaille. Senkin voisi kyllä kehystää, jos seinille vain suinkin mahtuu! En oikein osannut arvioida lehden julkaisuajankohtaa, mutta tässä Finlayson-lehden esittelyteksti på svenska:


Husmodern-lehden ihania mainoksia:


Ja Kotilieden ihanan värikäs, ajankuvaa henkivä kansi:


Ajattelin, että voisin kirjoitella enemmän lehtien sisällöstä erillisessä postauksessa. Nämä olivat tulvillaan hauskoja mainoksia, upeita kuvia ja julkaisuajankohdasta kertovia pieniä  yksityiskohtia. :) Mielenkiintoisia juttuja näihin lehtiin liittyen on niin paljon, että ne mahtuvat paremmin omaan postaukseensa. Mutta voi että, miten tyytyväinen olen näihin kirppislöytöihin! Perun kyllä huonommanpuoleiset puheeni Raahe Kirppiksestä ja siitä, ettei sieltä muka koskaan löydy mitään. Ihmeitä tapahtuu! ;) 

Helteistä tiistai-iltaa! :) 

2 kommenttia:

  1. Jo on, vallan mahtavat löydöt! Tuo Fazerin pupurasia on ihan super söpö <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikös olekin, silmäni varmaan muuttuivat sydämenmuotoisiksi sillä sekunnilla, kun bongasin rasian kirppispöydästä! :D

      Poista

Kiitos kommentistasi! :-)