10.7.2018

raahen kirpputorit

Tällä kertaa kirppisesittelyyn pääsevät Raahen kirpputorit! Tässä postauksessa kerron lähinnä omia kokemuksiani ja vinkkejäni Raahen kirppiksiin liittyen, mutta kirjoittelin ylös myös kirppisten aukioloaikoja osviittaa antamaan. Ajat kannattaa kuitenkin varmuuden vuoksi aina tarkistaa kirppisten nettisivuilta ja fb-sivuilta ennen visiittiä paikan päälle. Linkit kirppisten nettisivuille ja mahdollisille Facebook-sivuille löytyvät myös näppärästi tästä postauksesta.

Vastaavanlaisen postaukseni Joensuun kirppiksistä löydät muuten täältä.

SEURANMÄEN KIRPPUTORI / SALOISTEN KIRPPUTORI
Tokolantie 86, 92150 Raahe
ma-pe klo 10-18, la 10-16 ja su 11-17

Vähän kauempana, Saloisissa sijaitseva kirpputori. Seuranmäellä tuntuu olevan muita kirppiksiä enemmän vanhaa antiikki/retrotavaraa ja astioita vaihtelevalla laadulla romuista aarteisiin. Onkin jännä, miten kirppikset "profiloituvat" niin eri tavoin, ja niihin tuodaan myyntiin tietynlaista tavaraa! Lukioikäisenä, kun etsin kirppareilta lähinnä muodikkaita nuorten vaatteita, en tykännyt Seuranmäen kirppiksestä ollenkaan - nyt taas retrojutuista innostuttuani se onkin yksi suosikeistani. Ja myös mun mummuni suosikki, itse asiassa :D Seuranmäellä on paljon pöytiä kierreltäväksi, ja sieltä löytyy myös jonkin verran huonekaluja, pyöriä ja muuta isompaa tavaraa. Tuntuu, että Seuranmäellä osataan pyytää aika kovia hintoja, mutta voi sieltä ehdottomasti tehdä edullisiakin löytöjä. Käytävät Seuranmäellä ovat tosi kapeita ja niissä tuskin mahtuu edes ohittamaan vastaantulevaa kirppistelijää, eli lastenvaunujen tai pyörätuolin kanssa voi tehdä aika tiukkaa. 

PATTIJOEN LÖYTÖTORI
Oksalantie 1, 92140 Pattijoki
ti-pe 10 - 17, la 10 - 15, su suljettu

Huom! Löytötori on poikkeuksellisesti kiinni toistaiseksi, mutta kirppiksen fb-sivuille varmasti päivitellään tietoja aukiolosta. 
Myöskin Löytötori sijaitsee vähän kauempana Raahen keskustasta. Pattijoen Löytötori on mielestäni Raahen kirppiksistä siistein, valoisin ja viihtyisin, ja asiakaspalvelukin on Löytötorilla superystävällistä! Löytötorilta lähden aina hyvillä mielin, vaikken mitään olisi löytänytkään :) Löytötorilla on yleisesti ottaen tosi siistiä ja hyvää tavaraa, ja pöydissä tuntuu olevan erityisen paljon  vauvojen ja lasten vaatteita ja tavaroita. Itse olen löytänyt Löytötorilta myös paljon kivoja ja siistikuntoisia vaatteita ja sisustustavaroita. Jos sekä lasten että aikuisten vaatteet kiinnostavat, suosittelen lämpimästi käymään Löytötorilla! Löytötorilla pääsee ihan hyvin kulkemaan lastenvaunujen kanssa, vaikka käytävät ovatkin aika kapeita. 

PH-KIRPPIS
Muurarinkatu 3 A 1, 92120 Raahe
ma-pe klo 10 - 18, la-su 10 - 15

Itsepalvelukirpputori PH-Kirppis on Raahen kirppiksistä uusin. Kirppiksellä on paljon pöytiä, mutta valitettavasti aika monesta pöydästä löytyy uutta (kiina)tavaraa, kuten vaatteita, kortteja ja kirjoja, ja monesti pöytiä on aika paljon tyhjänä. PH:lta löytyy enimmäkseen aika perustavaraa; vaatteita ja käyttöesineitä, mutta kirppiksellä on myös muutama myyntipaikka vähän isommille tavaroille. Kirppiksen tiloissa on myös sisustusliike Säteen myyntinurkkaus, jossa on myynnissä maalaisromanttista, uutta sisustustavaraa. PH-Kirppis ansaitsee aivan ehdottomasti plussan siitä, että käytävät ovat tosi tilavia eikä sisäänkäynnillä ole portaita (vain pieni kynnys), joten kirppiksellä mahtuu kulkemaan niin lastenvaunujen kanssa kuin pyörätuolillakin. Myös siistit wc- ja lastenhoitotilat sekä kahvio kärsimättömille kirppistelyseuralaisille ovat huippujuttu! Myös kirppiksen henkilökunta on tosi mukavaa. 

4H:N KIERRÄTYSKESKUS
Auratie 1, 92140 Pattijoki
ma - pe klo 10 - 17, la 10-14

Kierrätyskeskus sijaitsee Pattijoella, lähellä Löytötoria - samalla reissulla kannattaa ehdottomasti käydä katsastamassa molemmat! Kierrätyskeskus on tuunausmateriaalien paratiisi. Sieltä löytyy edullisesti ihan mitä vaan: huonekaluja, astioita, kirjoja, vaatteita, asusteita, kankaita, nappeja, pitsejä, leluja, sähkölaitteita, pelejä, levyjä, koriste-esineitä, urheiluvälineitä.. niin, ihan mitä vaan :D Paljon romua, mutta seasta voi löytää todellisia helmiä. Esimerkiksi tässä postauksessa esittelemäni pääsiäisliina (en ole ihan varma, mutta jostain luin sen olevan peräisin jopa 40-luvulta..?) maksoi vain 40 senttiä. Tuunausmateriaaleja kannattaa siis ehdottomasti etsiä kierrätyskeskuksesta, mutta mikseipä muutakin! Myös omat turhat tavarat voi toimittaa kierrätyskeskukseen sen aukioloaikoina. Kierrätyskeskuksen tulot käytetään sen ylläpitämiseen ja kehittämiseen. Kierrätyskeskuksessa voi maksaa vain käteisellä.

RAAHEN LÄHETYSTORI
Reiponkatu 40, 92100 Raahe
ma-pe 10-17, la 10 - 14, su suljettu

Vanhassa Raahessa sijaitseva Lähetystori on hipsterivaatteiden aarreaitta! Lähetystorilta löytyy hurjasti "niin ruma että tää on jo hieno" -kategorian mummojuttuja, ja sieltä olenkin löytänyt siisteimmät ja villeimmät vaatteet tuunausprojekteihin. Lähetystorilla onkin silloin tällöin kahden euron kassi -päiviä, jolloin muovikassin saa täyttää vaatteilla kahden euron hintaan, eli silloin kannattaa ihan lähteä vartavasten hakemaan tuunausmatskua. Mutta älkää viekö kaikkia mun hipsterimummoihanuuksia, kun nyt vinkkaan tästä! Lähetystorilta löytyy miesten ja naisten vaatteita, lasten vaatteita ja tarvikkeita, kodintekstiilejä, huonekaluja ja astioita sekä jonkin verran kirjoja. Lähetystorin sisäänkäynnillä on melkoisesti portaita, joten lastenvaunujen tai pyörätuolin kanssa sinne ei oikein pääse. Lähetystori ottaa vastaan tavaraa, ja tuloilla tuetaan lähetystyötä maailmalla. Tavaraa sinne voi toimittaa aukioloaikoina, jolloin myyjä tarkistaa tuotteiden laadun.


RAAHE-KIRPPIS
Asemakatu 14, 92100 Raahe
ma-pe klo 10 - 17, la 10 - 15, su suljettu

Raahe-kirppis on pienehkö, perinteinen itsepalvelukirpputori keskustassa, työväentalon rakennuksessa. Raahe-kirppiksellä on yleisesti ottaen aika perustavaraa laidasta laitaan, eikä kirppis oikein profiloidu mihinkään suuntaan toisin kuin esim. Löytötori lastenvaatteisiin. Huonekaluja ja muuta isompaa tavaraa kirppiksellä ei ole, mutta särkyville ja arvokkaammille tavaroille on erikseen vitriinit, joista voi tehdä löytöjä. Varsinaista sovituskoppia kirppikseltä ei myöskään löydy, vaan sovittaminen tapahtuu työväentalon wc-tiloissa. Käytävillä voi tehdä vähän tiukkaa lastenvaunujen tai pyörätuolin kanssa, ainakaan ohittamaan ei silloin mahdu. 

SPR:N POINTTI-KIERRÄTYSMYYMÄLÄ
Laivurinkatu 18, 92100 Raahe
ma-pe klo 10 - 17, la 11 - 14, su suljettu
Pointti-kierrätysmyymälä on pieni ja siisti, lahjoitustavaraa myyvä kirppis aivan Raahen keskustassa. Pointista löytyy miesten ja naisten vaatteita, kodintekstiilejä, astioita, kirjoja ja lasten tarvikkeita. Huonekaluja tai muuta isompaa tavaraa kirppiksellä ei ole. Hinnat ovat kohtuulliset, ja kirppikseltä voi hyvällä tuurilla tehdä tosi hienojakin löytöjä (omista löydöistäni esimerkkinä tämä Finlaysonin retroliina kahden euron hintalapulla varustettuna). Pointissa ei voi maksaa kortilla, joten muista ottaa käteistä mukaan!

Kivoja kirppistelyhetkiä Raahessa! ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :-)