6.7.2018

virkatut vauvan tennarit

Ostin kesäkuussa Tallinnan Karnaluksista vähän isomman läjän puuvillalankoja, kun halvalla (noin puolitoista euroa per kerä) kerran sai. Pinterestin käsityötauluni olikin jo täyttynyt puuvillalangoilla toteutetuista virkkausideoista, joten oli jo aikakin hankkia sellaisia :) Mielessä on monenlaista amigurumia, vauvajuttua ja muuta pientä söpöä, mutta ihan ensimmäisenä päätin virkata minikokoiset tennarit.


VIRKATUT VAUVAN TENNARIT
Lanka: Alize Bella, sävyt 55 ja 20 
Koukku: 2,5 mm
Ohje: hieman sovellellen Virkkasin-blogistaTennareiden sävyiksi valikoin kirkkaanvalkoista ja turkoosia. Jotenkin tuosta värityksestä tulee mieleen jenkkipurkka ja hammastahna, ja jotenkin myös sellaiset jenkkikassit. No, väriyhdistelmä on joka tapauksessa raikas. Lähdin virkkaamaan tossuja Virkkasin-blogin Converse-tossuohjeella, ja jouduin aloittamaan uusiksi monen monta kertaa, kun jokin meni tuossa pohjaosassa aina pieleen.  Ohje oli kyllä hyvä, että vika taisi olla ihan vaan allekirjoittaneen ymmärryksessä :D (Tai siinä, että tuijotin liian tiiviisti Netflixiä ja ohjetta sitten vähän vähemmän tiiviisti.. olen ihan liian koukussa Jane the Virginiin!) Yhdet tossut sain jo melkein valmiiksikin, mutta päädyin sitten aloittamaan uudestaan, kun hoksasin, että käsiala olisi saanut olla paljon tiukempaa. Vaihdoin siis pienempään koukkuun, mutta vieläkin tuntuu, että tossut saisivat olla reippaasti tiiviimmät. Ei se kyllä varmasti käytössä haittaa, mutta näin kuvatessa tossut tuntuivat vähän liian lörppänöiltä. Jalassa ne ovat taatusti ihan hyvät!


Koska tossut tuntuivat liian löysiltä minun käsialallani eikä pienempää koukkua siihen hätään löytynyt, muokkasin Virkkasin-blogin ohjetta niin, että vaihdoin pohjan reunan ja turkoosin osion puolipylväät kiinteisiin silmukoihin. Jouduin sen takia vähän kikkailemaan nauhanreikien kanssa, ja tein niistä litteämmän malliset, joten virkkasin sitten nauhoistakin vähän leveämmät (ketjusilmukkaketju +  1krs kiinteitä silmukoita). Seuraaviin tossuihin taidan neuloa nauhat, jotta niistä tulisi vähän siromman oloiset. 


Päätin myös jättää ohjeesta pois kenkien Converse-jutut, eli pyöreän merkin kengän sivusta ja pohjan reunaan kirjotun mustan raidan. Siksi näihin taisikin tulla sellainen jenkkikassifiilis, kun mustia yksityiskohtia ei ole. Tennarit näyttävät hauskoilta tällaisena yksinkertaisempanakin versiona.


Käyttäjää näille tossuille ei vielä ole tiedossa, mutta näitä oli kyllä tosi kiva virkata ihan muuten vaan! Minikokoiset vauvanjutut ovat tällaiselle kärsimättömälle sielulle nimittäin oikein passeleita käsitöitä, kun valmistuvat niin vikkelästi. Taidan jättää nämä tossut odottelemaan, josko lähipiirissä olisi jossain vaiheessa pikkuisia lahjottavia. Ja nyt kun tennariohje on todettu hyväksi, niin pitänee sillä välin soveltaa siskolle tossut aikuisten koossa ja yrittää tehdä niistä vähän tiiviimmät ja jämäkämmät. Pinkki voisi olla seuraavien tossujen värivalinta!

Tennarien virkkaamisen jälkeen tartuin taas puikkoihin, ja nyt neulon ensimmäisiä piirakkasukkiani. Ne ovat ylipäätään ensimmäiset pitsikuvioiset sukkani. Yllätyin mallin helppoudesta, mutta se on myöskin tosi koukuttava! Ajattelenkin aina, että "vielä yksi mallikerta"... mutta ei se millään jää siihen yhteen :D Sukat ovatkin valmistuneet ennätysvauhtia, ja toinen sukka on enää kärkikavennuksia vailla. Käsitöiden lisäksi olen ehtinyt toteuttamaan aika paljon summer bucket list -asioita. Varsinkin eilen sain ruksitella listalta yli monta kohtaa: lapsuuden lempparipaikassa eli mummun ja papan asuntovaunulla käyminen, mansikoiden ja mummun tekemien maitopottujen syöminen, suppailu ja saunasta suoraan uimaan juokseminen. Ihana, kesäinen vapaapäivä sadesäästä huolimatta! Mitä kesäjuttuja te ootte tehneet, tai mitkä on vielä haaveissa tälle kesälle? :)

Aurinkoista viikonloppua! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :-)