23.7.2018

vuodenaikahaaste: kesä

Auringosta ja helteistä huolimatta olen koko kesän neulonut lähinnä villasukkia. Nyt heinäkuun lopussa havahduin siihen, että Tavaroiden taikamaailma -blogin Pipo-otuksen emännöimään Vuodenaikahaasteeseen pitäisi kuun loppuun mennessä taikoa jotain kesäistä! Eli ei ehkä sukkia kuitenkaan..? 

Juuri sopivasti minun ja poikaystäväni vapaapäivän reissu meni vähän mönkään: piti mennä Pyhäjoelle viimeisiä päiviä auki olevaan Perkiömäen myymälään, joka on kuulemma täynnä tukkukauppojen konkurssipesistä ym. aikoinaan ostettuja retro- ja vintagevaatteita. Pyhäjoelle ehdittyämme saimme tyytyä lukemaan kaupan ovesta lapun, että paikka on poikkeuksellisesti viikonlopun kiinni. Kun olimme päässeet yli pettymyksestä, suuntasimme sitten Ylivieskaan kirppisten ja Kärkkäisen perässä. Kärkkäiseltä sitten ostinkin jonkin verran lankoja, sillä Dropsin Paris -puuvillalangat olivat alennuksessa ja niille jäi hintaa vain 84 senttiä per kerä. Puuvillalangathan ovat tosi hyvää matskua mm. ekologisiin tiskirätteihin ja puhdistuslappuihin, joten ostin sitten  oikein useamman kerän! 

Piti heti testata miten lanka taipuu tiskiräteiksi, ja siispä kesän haastetyöni ovat nämä kesäisen keveät rätit:


KESÄISET TISKIRÄTIT 
Lanka: Drops Paris, sävyt 20 Vaaleanpunainen, 39 Pistaasi, 21 Vaalea jäänsininen
Puikot: 4 mm + 4mm virkkuukoukku ripustuslenkkeihin

Loin puikoille 38 silmukkaa ja neuloin rätit helmineuleella (ensin vuorotellen 1o ja 1n, toisella puolella 1n ja 1o jne.)


Helmineuleella rättien pinnasta tuli kivan eläväinen. Luulisin myös, että tuollainen epätasainen pinta voi olla aika kätevä, mikäli joutuu vaikkapa hinkkaamaan jotain tahroja pöydän pinnasta.


Väreiksi valikoitui kesäisiä, vaaleita pastellivärejä. Sininen, vaaleanpunainen ja vihreä ovat jotenkin oikein herkullinen trio yhdessä! 


Sellainen vähän viimekertaista simppelimpi haastetyö tälle vuodenajalle. Viimeksihän taiteilin haasteeseen peräti taulun ja sukat! Kenties syksyn haasteeseen voi sitten jo änkeä niitä villasukkiakin? ;) 

6 kommenttia:

  1. Hei, Oletko tietoinen että Kärkkäisen omistaja on tuomittu kiihottamisesta kansanryhmää vastaan ja että tämä on julkaissut Kärkkäisen asiakaslehdissä esimerkiksi juutalaisvastaisia tekstejä? Itse olen ainakin tämän takia boikotoinut Kärkkäistä samoin kuin monet yritykset.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, en ole kyllä kuullutkaan moisesta, kuulostaa aika hurjalta..! Kiitos siis infosta, täytyy perehtyä asiaan tarkemmin.

      Poista

Kiitos kommentistasi! :-)