25.7.2018

zero waste: teräksiset juomapillit

Olen yrittänyt pikkuhiljaa miettiä, mitä jokapäiväisiä tai usein käytettäviä juttuja voisin vaihtaa kestoversioihin. Käytössä ovat jo kestopuhdistuslaput, take away -kahvikuppi, kangaskassit, pestävät tiskirätit, kuukuppi, kestositeet, mehiläisvahaliinat, hedelmäpussit ja kestonenäliinat (näistäkin pienistä muutoksista voisin kirjoitella erikseen lisää myöhemmin).  On tosi vaivatonta tehdä pikkuhiljaa tällaisia vaihdoksia kestävämpiin tuotteisiin! Tällä kertaa korvasin muoviset juomapillit kestävämmällä versiolla.

Okei, juomapillejähän ei kukaan varsinaisesti tarvitse. Itse kuitenkin tykkään juoda sitruunalla ja limellä maustettua vettä, ja niiden mehu voi vaurioittaa hampaiden kiillettä. Olen sen takia tottunut kulauttelemaan kyseiset juomat pillillä. Välillä olen käyttänyt paperipillejä, mutta jostakin niitä muovipillejäkin on kulkeutunut meille pussillinen. Päätimme ystäväni kanssa tilata puoliksi setin Bunkoza-merkkisiä teräksisiä juomapillejä Ruohonjuuresta. Pillit olivat aika kalliita (15 €) emmekä kumpikaan oikeasti tarvitsisi neljää pilliä itsellemme. Siispä pistimme neljän kappaleen setin puoliksi, ja minä sain vielä paketin mukana tulleen pesuharjan. Pillit voi siis pestä joko tiskikoneessa tai tuolla puhdistusharjalla, ja minä kun olen meistä se tiskikoneeton osapuoli, niin sovittiin sitten näin :) 

Pakkaus näyttää siis tältä: 


Pillit on pakattu juutista valmistettuun söpöön pussiin, jota sinänsä ei oikein tarvitsisi, mutta siinä voi kyllä näppärästi ottaa pillin mukaan laukkuun, jos sitä sattuisi reissussa tarvitsemaan. Valitettavasti monissa ravintoloissa se muovipilli kyllä lykätään lasiin ihan automaationa, vaikka kertoisikin, ettei tarvitse pilliä. Kävin juuri viime viikolla eräässä pikaruokaravintolassa, ja jäi jälkeenpäin harmittamaan se mukaan annettu pilli, kun en erikseen muistanut siitä kieltäytyä.. vaikka eivät jotkut pikaruokaravintoloiden pillit todellakaan ole suurin ongelma siinä, miten paljon tuotan roskaa, niin jotenkin se pilli jäi kaivelemaan :D Olisi pitänyt tajuta nopeasti sanoa ei! Toivottavasti tulevaisuudessa olen skarpimpi.


Näillä voi muuten juoda kylmien juomien lisäksi myös kuumia. Ehkä en kuitenkaan ala juomaan kahviani pillillä..?Rohkenen olettaa, ettei tämmöisiä ruostumattomasta teräksestä tehtyjä pillejä saa mitenkään helposti runnottua käyttökelvottomiksi, joten ehkäpä nämä ovat ihan loppuelämän pillit sitruunavesien lipittelyyn. Sellainen pienenpieni muutos kestävämpään suuntaan, siis. :) 

1 kommentti:

  1. Niin saman suuntaisia ajatuksia kuin minullakin! Kävin heinäkuussa ostamassa metalliset pillit (ilman tuota mutkaa). Noin vuosi sitten käytimme viimeiset muoviset ja siitä asti ollaan oltu ilman. Pitkään mietin, tarvitaanko pillejä ollenkaan, mutta lasten mielestä pirtelö maistuu pillin läpi niiiiin paljon paremmalta, että taivuin heidän toiveeseen.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :-)