12.8.2018

zero waste: virkatut meikinpoistolaput + ohje

Heinäkuun loppu hujahti ohi hurjan nopeasti, ja tulipa pidettyä tällainen muutaman viikon blogitaukokin ihan huomaamatta! Toisaalta on ollut tosi kiireistä - vikoja työpäiviä museohommissa, 40-sivuisen esseepläjäyksen deadline, uuden koulun aloittaminen.. ja oikeastaan on ollut sellaista kivaakin kiirettä ja vilskettä, mukavia pieniä reissuja, illanviettoja kavereiden kanssa, spontaaneja yöuinteja ja ihania kesäjuhlia. Toisaalta taas blogin kirjoittaminen on tuntunut jotenkin hankalalta, ja tuntuu että ulkoasu tökkii, postausten kuvista ei tule julkaisukelpoisia ja vanhatkin postaukset vähän kaivelee mieltä. Oma visio tästä blogista ei enää kohtaa todellisuuden kanssa, eli vaikuttaa pahasti siltä, että vanha viholliseni perfektionismi alkaa taas kurkistelemaan olan takaa. Tämä bloggaaminen on kuitenkin ollut niin hauskaa ja antoisaa, että en aio antaa näille fiiliksille valtaa! Postaustahti saattaa kyllä hiipua ainakin hetkeksi, mutta viime aikoina olen innostunut hurjasti Instagram storyista, eli Instan puolella voi kuitenkin seurailla Sunnuntaijuttujen menoa  - tietysti nimellä @sunnuntaijuttuja.

Nyt ajattelin kuitenkin haastaa perfektionismipeikkoa jakamalla ohjeen tiskirättien jämälangoista virkattuihin, ekologisiin kestovanulappuihin, joilla voi kätevästi vaikka poistaa meikit. Kestolaput voi pestä esimerkiksi lakanapyykin mukana 60 asteessa. 


KESTOVANULAPUT

Tarvikkeet:
Puuvillalankaa (esim. Drops Paris)
4 mm virkkuukoukku (tai käsialan mukaan)
Päättelyneula

1. Virkkaa 4 kjs, sulje renkaaksi piilosilmukalla. 
2. Virkkaa renkaaseen pallosilmukoita: * langankierto koukulle, vie koukku silmukkaan, langankierto koukulle, venytä silmukka noin pylvään korkuiseksi (1 cm) *, toista * - * vielä 3 kertaa, ota lanka koukulle ja vedä kaikkien 7 silmukan läpi, sulje palloksi yhdellä ketjusilmukalla. 
Toista aloitusrenkaaseen 1 pallosilmukka + 1 ketjusilmukka yhteensä 6 kertaa. Sulje piilosilmukalla.
3. Virkkaa jokaisen pallon ja ketjusilmukan kohdalle 1 pallosilmukka, yhteensä 12 kertaa. Pallosilmukoiden väliin voi tehdä yhden ketjusilmukan, mutta jos haluaa lapusta tiiviimmän, voi ne jättää poiskin. Sulje kerros piilosilmukalla. 
4. Virkkaa koko lapun ympäri *1 ks, 2 ks seuraavaan silmukkaan*, toista kerros loppuun.
5. Virkkaa *1 ks, 1 ks seuraavaan silmukkaan, 2 ks kolmanteen silmukkaan* kerros loppuun. Päättele työ.

Lapun keskustasta tulee siis vähän muhkeampi kuin reunoista, jolloin lapun keskiosa imaisee enemmän meikinpoistoainetta tai kasvovettä. Lappua voi jatkaa sen kokoiseksi kuin haluaa kiinteiden silmukoiden kerroksia jatkamalla (seuraavalla ks-kerroksella 2 ks tulee neljänteen silmukkaan, sitä seuraavalla viidenteen ja niin edelleen). Näiden minun lappujeni halkaisija on noin 8 cm. 

Huh, sainpas naputeltua postauksentapaisen, jospa se perfektionismipeikko tästä pikkuhiljaa kaikkoaisi! Pitää äkkiä painaa julkaisunappia, ennen kuin se ehtii avata suunsa. :D Nyt suuntaan tuonne ihanan raikkaaseen alkusyksyn ulkoilmaan tuulettamaan aivoja ensi viikkoa varten - ihanaa alkavaa viikkoa kaikille! :) 

2 kommenttia:

  1. Niin söpöjä, että raaskiko edes käyttää! <3 Kokeilen tällä ohjeella tuota pallosilmukkaa, jota en ole ikinä oppinut.

    Itsellänikin on jokin kumma jumi blogin kanssa. En keksi muka tarpeeksi hyviä aiheita. Odotan, että pääsen Tarttoon syyskuussa, siellä luulisi löytyvän kirjoittamisen aiheita.

    VastaaPoista
  2. Joskus pitää tosiaan vaan uskaltaa painaa sitä 'julkaise'-nappia, muuten ei koskaan tuu valmista. :D Mutta ihania kestovanulappuja, min pitäis virkata näitä lisää, lankaakin ois. Voisin kokeilla tätä sun ohjetta, kivan näkösiä! Tsemppiä blogijumin taltuttamiseen. <3

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :-)