16.10.2018

arabiaa, nimikkohame ja muita kirppislöytöjä

Huomasin, että mulla on jäänyt kokonaan esittelemättä muutama vanhempi kirppislöytö kesältä, ja nyt joukossa olisi muutama uusikin. Siispä kirppisjuttuja, pitkästä aikaa! :) Olen oikeastaan pistänyt kirppistelyt vähän "jäihin" viime aikoina, kun olen niin kovasti pyöritellyt minimalismiin ja tavaramäärään liittyviä asioita mielessäni, ja se on toki näkynyt blogissakin. Mutta kyllä näitä esiteltäviä löytyi siitä huolimatta:


Oli hauska saada keltainen kukkakuvioinen aluslautanen tuon ruskean kaveriksi! Lautanen maksoi euron tai pari Joensuun entisellä Mammuttitorilla eli nykyisellä Kirpparilla.fi -kirppiksellä. (Mää niin inhoan tuota uutta nimeä, miten se taivutetaan järkevästi tekstiin, etenkin ilman että se kuulostaa nettikirppistelyltä?!) 


Äitini löysi tuon vasemmanpuolimmaisen Arabian kupin joltain Raahen kirppikseltä. Kupille on myös aluslautanen, mutta uhrasin sen nyt väliaikaisesti aluslautaseksi yhdelle pitsilehden pistokkaalle :D Kauniin herkkä tuo sinivalkoinen väritys ja kuvio.

Oikeanpuolimmainen kuppi on myöskin Arabiaa, vaikkakin Finnish Flint -nimellä: Arabia valmisti tuolla nimellä astiasarjoja esimerkiksi kauppaketjuille yksinmyyntiin. (Lue lisää Retroaarteet-blogista!) Tässä postauksessani esittelin Finnish Flintin Sirkku-kupin, tämä taas on nimeltään Elina. Tykkään hurjasti tuosta kukkakuviosta. Ostin kupin aluslautasineen Joensuun Valintakirppikseltä kolmella eurolla, mutta aluslautanen oli niin krakeloitunut, että se pääsi viettämään eläkepäiviä kasvien aluslautasena. 


Kuppien pohjissa on tällaiset leimat. Vasemmanpuolimmaisen kupin leima taitaa viitata vuosiin 1949 - 1964. Astiataivaan sivuilla on muuten hurjan kätevä listaus erilaisista Arabian käyttämistä leimoista - sen löydät täältä, jos kiinnostaa!


Piipahdin pari päivää sitten Lähetystorilla ja ostin pienille huonekasveille aluslautaseksi muutaman valkoisen, kultareunaisen pikkulautasen, jotka maksoivat vain 30 senttiä kappale. Ajattelin, että mitäs sitä turhaan ostaa uusia ja kalliita kaupasta, kun Lähetystorilta saa älyttömän edullisesti ihan hyviä pikkulautasia jatkokäyttöön. :) 


Lähetystorilta löytyi myös muutama nätti metallireunainen kehys, juuri sopivasti työpöytäni yläpuolella olevaa hyllyä varten - se nimittäin kaipaa kipeästi jotain kaunista koristetta. Minulla on lainassa muutamia mummoni valokuva-albumeita erästä projektia varten, ja siellä on muutama niin ihana mustavalkoinen kuva, että aloin kaavailla tulostavani tai teettäväni niitä näihin kehyksiin. Kehykset maksoivat yhteensä pari euroa, ei paha! Tällaisia samantyylisiä olisi kiva löytää vielä lisääkin tuota hyllyä varten.


Tämä kaikessa kuluneisuudessaan tosi suloinen Arabian kuppi on myös äitini löytö. Piippuleima viittaa vuosiin 1932 - 1949, eli onhan kupilla jo ikääkin. Tästä en raaski enää kahvitella, joten kuppi pääsi koristamaan kylppärin hyllyä ja sai sisäänsä kaikki ponnarit ja pinnit. Kupilla on aluslautanenkin, mutta sekin oli jo niin surkean näköinen, että päätyi edellämainittujen aluslautasten kanssa kukkien aluslautasiksi. 


Ja vielä viimeisenä, mun nimikkohame! Kävin kesällä ensimmäistä kertaa Pyhäjoella sijaitsevassa Perkiömäen myymälässä, joka todennäköisesti olikin nyt viimeistä kertaa auki. Perkiömäki on vanhojen vaatteiden ja asusteiden aarreaitta, vaatemyymälä, joka ilmeisesti on aikoinaan ostanut muiden vaateliikkeiden konkurssipesiä ja varastoja ja sitä kautta kartuttanut melkoiset määrät vanhaa vaatetta. Harmikseni en ollut aikaisemmin kuullutkaan Perkiömäestä, mutta kerkesinpä kuitenkin käydä ennen sulkemista. Nyt liikkeessä oli loppuunmyynti alennuksineen, ja tälle ihanalle hameelle taisi jäädä hinnaksi ehkä viitisen euroa. Olin himoinnut jo kauan pitkää farkkuhametta ja katsellut niitä jo uutenakin, kun käytettynä ei löytynyt mistään. Onneksi en ehtinyt ostaa, ennen kuin tämä tuli vastaan. Koko oli just eikä melkein oikea, ja merkkikin kuin minua varten tehty:


Jep, Anna Collection. Täydellinen löytö, siis! :) Mitä sää tykkäsit näistä esittelemättömistä kirppisjutuista?

Aurinkoista tiistaita itse kullekin! 

P.S. Kuinkahan monta kertaa tässä postauksessa mainittiin kasvien aluslautanen.. :D

4 kommenttia:

 1. Ihania löytöjä <3 Noita kauniita Arabian kuppeja olisi kiva keräillä, mutta ei yksinkertaisesti mahdu minnekään. Minä olen kova kirppistelemään, mutta jostain syystä se on jäänyt viimeaikoina ihan kokonaan. Pitäisikin taas lähteä käymään. Mukavaa viikonloppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mää haaveilen sellaisesta lasiovisesta pienestä astiakaapista, johon kauniita astioita saisi kivasti esille ja niille olisi tilaa :) Ehkä vielä joskus! Nyt joulun alla kirppiksillä tuntuu olevan hurjasti kivoja joulukoristeita ja muuta jouluaiheista, kannattaa lähteä kirppiskierrokselle :)

   Poista
 2. Ompa sievät aluslautaset! Tuollaisia en ole nähnytkään ennen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Määkään en ollut törmännyt moisiin aikaisemmin, mutta ihastuin kyllä heti :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! :-)