11.10.2018

syksyn vuodenaikahaaste + ohjeet neulepantoihin

Pohdin kesän villasukkahuumassa, että syksyn haastetyöni Tavaroiden taikamaailma -blogin Pipo-otuksen emännöimään vuodenaikahaasteeseen on aivan ehdottomasti villasukat..! Nämä syksyn työt syntyivät suunnitelmista huolimatta ihan sattumalta, ja ovat jotain ihan muuta kuin villasukkaa. Hipelöin epämääräisiä jämälankakeriä, joista en ollut innostunut neulomaan sukkia. Ja kun aikaisemmin olin syysviimassa kaipaillut jotain normipipoa näyttävämpää lämmikettä, niin puikoille pääsivät tietysti  söpöt neulepannat! En ole aikaisemmin kehdannut tällaisia erikoisempia päähineasustejuttuja jostain syystä käyttää, mutta nyt innostuin ja näähän on kivoja kuin mitkä! Täydellisiä syysasusteita, ja näitä voi hyvin käyttää myös nutturan tai ponnarin kanssa. :) Ja näin lyhyen käyttökokemuksen jälkeen voin todeta, että pannat ovat hätätilanteessa myös mitä oivallisimpia likaisen kuontalon peittäjiä. Näitä kehtaa oikeastaan pitää sisätiloissakin asusteena, kun taas ainakin itselleni pipo sisällä olisi iso ei, vaikka kuinka olisikin huono tukkapäivä.


Tällä kertaa ajattelin haastetöiden esittelyn ohessa jakaa myös helpot ohjeet näihin pantoihin. Nopeasti valmistuvat pannat ovatkin oivallisia vaikka pukinkonttiin! Nämä kolme tosin omin ihan itselleni.. :D


BOHEEMI SOLMUPANTA
Lanka: Drops Fabel, sävy sinapinkeltainen 111, menekki n. 40 g
Puikot: nro 4

Luo puikolle 20 silmukkaa ja neulo helmineuletta (joka toinen silmukka nurin ja joka toinen oikein, seuraavalla kerroksella oikeat silmukat nurin ja nurjat oikein jne.) kunnes panta yltää pääsi ympärille, ja päihin jää vähän ylimääräistä solmua varten. Solmu tehdään niin, että pannan päät kiepautetaan yhteen ja ommellaan kiinni niin, että ommel jää piiloon pannan sisäpuolelle. Solmun tekemistä on vähän vaikea sanallisesti selittää, joten tässä havainnollistava kuva. Esimerkkinä käytän nyt villapaidan hihat, kun en itse pannan pyörittelystä hoksannut aikaisemmin ottaa kuvia. Mutta idea on sama! :D


Eli ensin neulepätkän päät ristikkäin, alempi pää taitetaan päälle ja toinen samalla tavalla takakautta, ja päät ommellaan yhteen. Vikassa kuvassa solmun oikea puoli.


SÖPÖ RUSETTIPANTA I 
Lanka: 7 Veljestä, sävy 043, menekki n. 50 g
Puikot: nro 4

Luo puikolle 20 silmukkaa ja neulo helmineuletta (joka toinen silmukka nurin ja joka toinen oikein, seuraavalla kerroksella oikeat silmukat nurin ja nurjat oikein jne.) Päättele. Luo 8 silmukkaa puikolle ja neulo taas helmineuletta noin 8 cm tai kunnes neuleenpätkä yltää ensin neulomasi, kaksinkerroin asetellun kappaleen ympäri. Aseta pidemmän kappaleen päät limittäin rusettimaisesti, asettele lyhyempi kappale keskikohdan ympäri ja ompele sen päät yhteen. Tee muutama pisto myös koko rusetin läpi, niin panta pysyy kasassa. Päättele.RUSETTIPANTA II 
Lanka: 7 Veljestä, sävy 044, menekki n. 40 g 
Puikot: nro 4 

Luo puikolle 20 silmukkaa ja neulo helmineuletta (joka toinen silmukka nurin ja joka toinen oikein, seuraavalla kerroksella oikeat silmukat nurin ja nurjat oikein jne.) kunnes panta on sopivan kokoinen pääsi ympärille. Päättele ja ompele pannan päät yhteen. Sitten on kaksi vaihtoehtoa:

1. Enemmän rusettimainen malli: Luo 8 silmukkaa puikolle ja neulo taas helmineuletta noin 6cm tai kunnes neuleenpätkä yltää ensin neulomasi pätkän ympäri. Päättele kappale, asettele pidemmän kappaleen ympäri vaikka sauman kohdalle, ja ompele sen päät yhteen. Sauma jää pannan sisäpuolelle. Päättele.

2. Tai kuten minä tällä kertaa tein: rutista panta lyttyyn ompelemasi sauman kohdalta ja ompele muutamalla pistolla kohdan läpi niin, että se jää ruttuun - tästä tulee pannan etukeskikohta. Päättele.

Semmoiset haastetyöt tällä kertaa! Mikä näistä on sun lemppari? :) 

P.S. Olettehan huomanneet, että eilen tuli joulujutut kauppoihin! Nyt on joulufiilistely sallittua!  Onhan..? Tänä iltana suunnitelmissa onkin ihan vaan glögiä ja kynttilöitä ja piirtelyä. (Ehkä salaa vähän joululauluja.)

Oon sunnuntaista asti kärsinyt mystisestä huonosta olosta enkä ole oikein kyennyt edes hoitamaan kaikenmoisia velvollisuuksiani, ja sekös tällaista ikiliikkujaa vasta kyllästyttääkin! Mutta vaikka koulujutut hönkivätkin pahaenteisesti niskaan, niin tämän illan aion ihan vaan olla. ♥ Mitä suunnitelmia sulla on? :) 

7 kommenttia:

 1. Ihania pantoja ja hyvät ohjeet. Jospa itsekin innostuisi tekemään ihan omatekemän. Toivottavasti olosi on jo parempi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Liisa :) Kiva, jos innostut kokeilemaan. Ja kiitos kauniista sanoista, onneksi voin jo ainakin vähän paremmin ❤

   Poista
 2. Moikka. Hyvännäköisiä pantoja ja sopivat sulle hyvin. Kristiina

  VastaaPoista
 3. Oi, niin ihania! :) Mieki oon suunnitellu kokeilevani pannan tekemistä, ja vähän sama juttu kun sulla, en ois voinu kuvitella joskus pitäväni tällaista, mutta nyt rohkenisin jo kokeilla. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! 😊 Kannattaa kokeilla, mää oon kyllä ennakkoluuloistani huolimatta tykännyt näistä ihan hurjasti ja nää onkin olleet kovassa käytössä. Pakkasten koittaessa pitänee siirtyä pipoon, paitsi nutturapäivinä, mutta siihen asti pysyttelen varmaan näissä.. täytyneekin muuten seuraavaksi alkaa neulomaan pipoa talveksi 😁

   Poista
 4. Kauniita pantoja! Ohje kuvineenkin vaikutta kovin selkeältä. Näihin voisi upottaa monta loppukerää. :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :-)